Rastislav Búgel Futbal

Futbalisti s vysokou prehrou: Do polčasu remíza, neskôr debakel!

V typicky jesennom počasí sa dej zápasu odvíjal v prvom polčase hlavne v strede poľa. Ako prvý pohrozil domáci Kukoľ v 5. minúte strelou zo strednej vzdialenosti.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti s vysokou prehrou: Do polčasu remíza, neskôr debakel!
Zdroj: Webnoviny.sk

Pekný pokus k žrdi po priamom kope vyslal v 8. minúte aj Kleber, Solnička však loptu vyrazil. Agilný Kleber poslal v 22. minúte center na hlavu Bagiho, brankár Myjavy musel byť pozorný. V 35. minúte skúšal šťastie v domácom drese opäť Kukoľ, ale strela do stredu brány nenarobila Pernišovi problémy.

Poriadny debakel

Do druhého dejstva vstúpili „kopaničiari“ aktívne a zatlačili hostí. V 50. minúte sa udial súboj Kosíka s obrancami Nitry v pokutovom území, po ktorom sa domáci hráč ocitol na zemi. Rozhodca však usúdil, že zákrok nebol na pokutový kop. O deväť minút neskôr pohrozil strelou z pravej strany Turčák, Solnička ho vychytal a hneď založil protiútok, na konci ktorého fauloval Kukoľa v šestnástke Šimončič a penalta sa tentokrát už kopala. Pekár ju premenil a bolo 1:0. O štyri minúty udreli Myjavčania gólovo druhýkrát, keď sa pekne uvoľnil v pokutovom území Daniel, jeho strelu ešte jemne tečoval Ferenčík a lopta skončila v sieti – 2:0. Na najkrajšiu akciu zápasu si diváci počkali do 83. minúty, keď z protiútoku domáca trojica Daniel, Šulek, Častulín biliardovým spôsobom vyšachovala obranu Nitry a Častulín pohodlne skóroval do odkrytej brány – 3:0. V 88. minúte ešte prevetral utešenou strelou Pernišove rukavice Pekár. V poslednej minúte došlo k nedorozumeniu Dubeňa a brankára Perniša, keď Dubeňova prihrávka dozadu skončila až za bránkovou čiarou – 4:0.

Ladislav Hudec tréner Myjavy: „Po dvoch zápasoch vonku, ktoré sme nehrali dobre, sme si chceli vrátiť pohodu. Zápas bol vyrovnaný, medzi mužstvami nie sú veľké rozdiely. Toto bola Myjava ochotná behať, bolo v tom srdiečko. V takomto zápase urobí prvý gól veľa. Neskôr to už vyznelo trošku exhibične, čo môže psychicky mužstvu pomôcť. Zostali sme v hre o prvé miesta pod Slovanom, čo je veľmi povzbudzujúce pre celý klub.“

Vladimír Koník, tréner Nitry: „Zápas sme prehrali od premenenej penalty. V prvom polčase moje mužstvo dobre kombinovalo a vyrážalo do útoku, len bohužiaľ, sme v ňom jaloví. V prvom polčase sme súpera do vážnej šance nepustili. V tom druhom prišiel v priebehu dvoch minút druhý gól a tam sa celý zápas zlomil. Mrzí ma, že dva góly dostaneme, keď ideme do zakončenia. Myjava zaslúžene vyhrala.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM