Rastislav Búgel Futbal

Futbalisti Nitry v tabuľke napredujú: So súperom si poradili aj na prešovskom trávniku

Nitrianski futbalisti začali jarnú časť Corgoň ligy z beznádejne posledného miesta. Momentálne má však celok spod Zobora nečakanú formu.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Nitry v tabuľke napredujú: So súperom si poradili aj na prešovskom trávniku
Zdroj: Webnoviny.sk

V prvom polčase obe mužstvá predviedli bojovný futbal, ktorému však chýbala presnejšia finálna fáza. V 7. minúte si domáci gólman Diviš poradil s dobrou strelou Zošáka. O dve minúty neskôr Gergel vystrelil nad bránku hostí. V 13. minúte prešovský brankár zneškodnil hlavičku Šmehýla. Viac vzruchu priniesol záver polčasu. Najskôr v 37. minúte gólovú hlavičku Struhára zlikvidoval brankár Diviš a na druhej strane o päť minút nitriansky gólman Chudý vytlačil na roh strelu Gergela.

Nitra v tabuľke stúpa

Po zmene strán sa lepšou hrou prezentovali hostia a v 55. min po štandardnej situácii ich poslal do vedenia Struhár. Prešovčania sa snažili o vyrovnanie, ale nedarila sa im finálna časť hry. V 74. min mohol zvýšiť vedenie Nitry Tawamba, ale jeho šancu zneškodnil domáci brankár Diviš. Prešovčania pohrozili až v 86. min, ale strele Gergela chýbali centimetre. Nitrania neprehrali už šiesty zápas v rade a ziskom troch bodov na ihrisku jedného z „konkurentov“ v bojoch o záchranu si výrazne polepšili v tabuľke. Jozefovi Bubenkovi nevyšla po 21 rokoch premiéra pred prešovským publikom a prešovský tím po tejto prehre klesol na posledné miesto corgoňligovej tabuľky.

Jozef Bubenko, tréner Tatrana: „Stratili sme dôležitý zápas. Nitra potvrdila, že je v pohode, hrala dobre. Naše mužstvo od začiatku nechytilo rytmus, hráči robili chyby v defenzíve a nepresadili sme sa ani v útoku. Po inkasovanom góle sa mužstvo dostalo pod psychický tlak. Chýbal nám hráč, ktorý by na seba zobral zodpovednosť, upokojil hru.“

Jozef Vukušič, tréner Nitry: „Bol to zápas, v ktorom bolo vidieť, že sa bojuje o záchranu. Mali sme výhodu v tom, že sme mali dobré predchádzajúce výsledky a mužstvo je psychicky v pohode, čo sa prejavilo aj na našej hre. Súperovi sme nedovolili vyvinúť tlak, snažili sme sa hrať smerom dopredu.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM