Lucia Lauková Šport Futbal

Futbalisti Nitry nevybojovali postup do najlepšej šestky: Slovanu podľahli, FOTO

Nitrania na trávniku v Myjave bojovali do posledných chvíľ. Po prehre so Slovanom sa pre FC Nitra zatvorili dvere do prvej šestky Fortuna ligy.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Nitry nevybojovali postup do najlepšej šestky: Slovanu podľahli, FOTO
9
Galéria
Zdroj: TASR

Futbalisti Nitry stále bojovali na diaľku s Ružomberkom o prvú šestku. Favorizovaní hostia ale mali v prvom polčase viac z hry. Už v 6. minúte preveril brankára Šípoša strelou spoza šestnástky Čavrič. Po polhodine hry Holman z priameho kopu zatočil loptu do pokutového územia, no Šporar bol pri koncovke nedôrazný a brankár Šípoš tak veľké starosti nemal. Na gól čakala hŕstka divákov až do 37. minúty. Holman z ľavej strany pekne prenikol do šestnástky a presnou prihrávkou vyzval na zakončenie Andraža Šporara. Ten jeho ponuku neodmietol a následne sa tešil z premiérového gólu na Slovensku. Ešte do prestávky mal gól na nohe aj Rabiu, ale jeho príležitosť zmaril dobrým obranným zákrokom domáci Kuník. Na prestávku tak odchádzal Slovan s tesným jednogólovým náskokom.

Po zmene strán sa domáci trochu viac osmelili smerom dopredu a vypracovali si aj sľubné šance. V 71. minúte sa po centri z pravej strany ocitol v dobrej pozícii osamotený Kotrík, ale ľavačkou netrafil loptu z voleja ideálne. Skóre sa nemenilo ani onedlho na opačnej strane, keď po centri Rundiča nebezpečne hlavičkoval Šporar. V 81. Minúte sa za obranu Slovana dostal striedajúci Militosyan, no vystreliť už nestihol, pretože mu loptu v poslednej chvíli odkopol na rohový kop Bajrič. O pár minút neskôr zaujali strely hosťujúceho Holmana, ktoré však brankár Šípoš bravúrne zneškodnil. A keďže sa v samom závere neujala ani prudká strela striedajúceho Nona, Slovan zvíťazil nad Nitrou tesne 1:0.

FC Nitra – ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:1)

Gól: 37. Šporar. Rozhodovali: Chmura – Chládek, Hrmo, ŽK: Vencl – de Kamps, Bajrič

Nitra: Šípoš – Vencl, Niba, Križan, Kotrík – Kuník, Šimončič, Kóňa, Charizopulos (81. Machovec) – Valenta (53. Militosyan), Steinhübel (61. Guláš)

Slovan: Šulla – Sekulič, Rundič, Bajrič, Božikov – de Kamps, Holman – Moha, Rabiu (81. Nono), Čavrič (71. Hološko) – Šporar (89. Vittek)

Ivan Galád, tréner Nitry: "Na zápas sme sa veľmi tešili. Vedeli sme čo nás čaká. Poznáme hru Slovana a chceli sme eliminovať jeho silné stránky. V prvom polčase sme dobre bránili, ale málo útočili. V druhom polčase sme chceli viac ukázať v útoku. Vypracovali sme si aj dve dobré príležitosti, ale tie sme žiaľ nevyužili. Súperovi blahoželám k víťazstvu.“

Martin Ševela, tréner Slovana: „Dobre sme sa pripravovali na dnešný zápas. Nitra má dobrú obranu a veľa gólov nedostáva, čo potvrdila aj dnes. My sme sa celý týždeň na to pripravovali. Podarilo sa nám skórovať. Presne toto od Šporara čakáme, že bude rozhodovať vyrovnané zápasy. Ešte sa ale musí s tímom zohrať a myslím si, že bude platným hráčom.“

V galérii nájdete fotografie zo zápasu!

Futbalisti Nitry nevyhrali boj o postup do najlepšej šestky: Slovanu podľahli
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM