Rastislav Búgel Futbal

Futbalisti idú za svojim cieľom: Vyhrali aj na žilinskom trávniku!

Predohrávka pod Dubňom začala pokojne, ale už v 5. minúte ako blesk z jasného neba prišiel vedúci gól Žiliny. Škvarka sa na hranici šestnástky oprel do lopty a umiestnil to dokonale, nitriansky brankár Chudý sa k svojej pravej žrdi naťahoval márne.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti idú za svojim cieľom: Vyhrali aj na žilinskom trávniku!
Zdroj: TASR

V najbližších minútach patrila lopta najmä hosťom, ktorí skúšali prelomiť domácu obranu a rýchlo vyrovnať, ale mali to ťažké. Zaujala však Šmehylova strela v 16. minúte, ktorá smerovala ku Krnáčovej ľavej šibenici, ale napokon bola trochu vysoká. O desať minút neskôr tribúny zatlieskali Gubovým nožničkám, ktoré boli efektné, i keď už nie také efektívne. Z nasledujúcich desiatich minút prevažne nezaujímavého medzišestnástkového futbalu vytrhol divákov v 36. minúte Barčík, ktorý sa z pravej strany spoza šestnástky ľavačkou krásne oprel do lopty, brankár Chudý na ňu nedosiahol, ale strela tesne minula jeho pravú žrď.

Senzačný zvrat

Žilinčania pušťali Nitranov blízko svojej bránky aj od začiatku druhého polčasu. Tí to však stále nevedeli využiť, čoho dôkazom bola aj Tawambova hlavička po už siedmom rohovom kope hostí v 52. minúte. Urastený nitriansky legionár loptu poslal len do náruče brankára Krnáča. V 60. minúte to vyskúšal ľavačkou z pravej strany Cleber a mohol vyrovnať, keby mieril trochu nižšie. Žilina až potom začala hrať lepšie a po Maboukovom centri z pravej strany a spätnej lopte od Angeloviča sa v 67. minúte dostal do obrovskej šance Majtán, mal pred sebou už len bránu a nitrianskeho gólmana, ale trochu z uhla poslal loptu vedľa. V 72. minúte v domácej šestnástke dramaticky padol k zemi hosťujúci Tawamba, ale rozhodca Trutz ukázal jasné nie. O minútku neskôr však nitrianska lavička vybuchla radosťou. Prišiel dlhý center z ľavej strany, na vzdialenejšej žrdi pohotovo pálil Tawamba, Krnáč sa zázračne stihol presunúť a na bránkovej čiare pri tyči loptu zachytiť, ale vypadla mu a Cicman ju dorazil do siete – 1:1. Inkasovaný gól Žilinčanov prebudil, v priebehu dvoch minút si vytvorili viac šancí ako počas celého dovtedajšieho priebehu. Niečo hasila v poslednej chvíli nitrianska obrana a potom sa dvoma superzákrokmi prezentoval brankár Chudý, najprv vyboxoval delovku Mabouku, potom parádne vyrazil aj strelu Barčíka. Nitra tak ustála nápor a opäť trochu upokojila hru. Brankár Chudý bol aj v záverečných minútach pánom nitrianskej šestnástky, no a v nadstavenom čase po rohom kope Nitry dorazil Žilinu druhým gólom Benčík a Nitra vyhrala pod Dubňom 2:1.

MŠK Žilina – FC Nitra 1:2 (1:0)

Góly: 5. Škvarka – 73. Cicman, 90.+ Benčík.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM