Rastislav Búgel Futbal

Futbalisti bojujú o čelo skupiny: Na trávniku Serede predviedli ukážkový obrat

Druhá futbalová liga mala v sobotu na programe zápasy 5. kola skupiny Východ a 7. kola skupiny Západ. Nitra sa predstavila na trávniku Serede.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti bojujú o čelo skupiny: Na trávniku Serede predviedli ukážkový obrat
Foto: Rastislav Búgel

Futbalisti FC Nitra cestovali na trávnik tabuľkového suseda s pohodou na kopačkách. V predchádzajúcich troch zápasoch totiž nepoznali premožiteľa. Sériu víťazných duelov tak mohli natiahnuť na štyri výhry v rade.

Zápas sa však pre nitriansky tím začal smolne. V jedenástej minúte bol nariadený pokutový kop v prospech Serede. Martin Mečiar nezaváhal a posielal domácich do vedenia (1:0). Futbalisti spod Zobora však zbrane nezložili a podali bojovný výkon. Do polčasovej prestávky vyrovnával Ján Shejbal (1:1), ktorý presným zásahom zavelil na obrat.

Krátko po zmene strán (59. minúta) stál rovnaký hráč pri druhom góle FC Nitra (1:2). Štvrté víťazstvo v rade spečatil sedem minút pred koncom riadneho hracieho času Juraj Križko. Nitra je tak aktuálne na treťom mieste skupiny Západ so ziskom 15 bodov, za druhou Skalicou (rovnako 15 bodov). Skupinu aktuálne vedie Šamorín, ktorý má na svojom konte 17 bodov.

ŠKF Sereď – FC Nitra 1:3 (1:1)

  • Góly: 11. Mečiar (z 11 m) – 26., 59. Shejbal, 83. Križko
  • Rozhodoval: Vlčej
  • ŽK: Ventúra, Mečiar, Kosorín – Charizopulos, Šimončič, Balaj
  • Zápas sledovalo: 625 divákov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM