Monika Földešiová Futbal

Futbal: Z Ružomberka bez víťazstva

Ružomberok hostil v 19. kole futbalovej Corgoň ligy hráčov spod Zobora.

MFK Ružomberok – FC Nitra 1:0 (0:0) Gól: 85. T. Chovanec. Rozhodovali: Trutz, ŽK: A. Sloboda, Ivan Kotora – Mikuš, Kasprák, 926 divákov. Zostavy a striedania:
//MFK Ružomberok: //Hrdlička – Gallo, Kostelný, Radič, P. Maslo – Bielák – Ďubek, A. Sloboda (85. Sivčevič), Hoferica (62. T. Chovanec) – Pekár (71. Ivan Kotora), J. Chovanec //FC Nitra:// Chudý – Kaspřák, M. Tóth, Štetina, Áč – Kolár (65. R. Sloboda), Rák, M. Král, Schulmeister – Hodúr (89. Glenda) – Mikuš (77. Šimončič).

Prvý polčas bol nudný, hra sa odvíjala zväčša v strede ihriska. O kúsok futbalovejším dojmom v tejto časti stretnutia pôsobila Nitra, ktorá si na zmrznutom teréne viac tykala s loptou, ale ani veľa futbalového majstrovstva neukázala. Do prestávky sa zrodila len jedna vážnejšia akcia. V16. min. Mikuš hlavou predĺžil loptu na nabiehajúceho Schulmeistra, český futbalista ale v sľubnej pozícii vnútri „veľkého vápna“ netrafil priestor medzi žrďami. Domáci do prestávky bolo vpredu nepresní a úplne jaloví. V druhom polčase domáci futbalisti pridali, boli aktívnejší, ale ich snaha končila na nitrianskej šestnástke. V 64. min. na konci jednej z mála vydarených domácich akcií bol Ďubek, pokúsil sa z hranice šestnástky vystreliť z prvej, ale lopta mu nesadla. V 71. min. sa odkryl na ľavej strane priestor Schulmeistrovi, ten vnikol až do ružomberskej šestnástky, avšak v rozhodujúcej chvíli mu lopta odskočila. V 86. min. domáce úsilie bolo korunované gólom T. Chovanca, ktorý hlavou skóroval po rohovom kope.

Hlasy trénerov: Goran Milojevič, tréner Ružomberka: " Bol to veľmi ťažký zápas, na veľmi zlom teréne. Pre nás je toto víťazstvo mimoriadne dôležité. Máme značné problémy s útokom. Chlapci ale bojovali, behali. Súhlasím s trénerom Nitry, ona obrovskú šancu nevyužila, my sme potom zo štandardky skórovali. V útoku som najprv stavil na rýchlejších hráčov J. Chovanca a Pekára. Keď však som videl, že Nitra vyhráva každý vysoký súboj, išiel tam T. Chovanec.“ //Ivan Vrabec, tréner Nitry: //" Stretnutie ovplyvnil veľmi ťažký terén. Domáci sa mu v niektorých fázach lepšie prispôsobili. Naši niektorí hráči mali značný problém s pohybom na tomto ihrisku. Neviem, či terén bol vôbec regulárny. Myslím si, že zápasový chlieb sa lámal pri nevyužitej šanci nášho Schulmeistra. Vedeli sme, že to bude stretnutie o jednom góle. Dali ho domáci po štandardnej situácii.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM