Marek Pindeš Futbal

Futbal: V Zlatých Moravciach bez opôr a so štvorgólovou nádielkou

Futbalisti FC Nitra pokračujú v príprave na jarnú časť Corgoň ligy, ktorá začne 27. februára modelovanými priateľskými stretnutiami. Dnes Nitrania odohrali ďalšie prípravné stretnutie a to v neďalekých Zlatých Moravciach.

FC ViOn Zlaté Moravce – FC Nitra 4:0 (1:0) Góly: Sloboda 2, Kuračka, Orávik

**FC Nitra: **Chudý – Bališ, Tóth, Kolmokov, Kotora – Boszorád (17. Jakubjak, 46. Sailer), Šimončič, Král, Glenda – Šimonek (65. Bratský), Mi­kuš.

Nitrania nastúpili do súboja so Zlatými Moravcami v pozmenenej zostave, keď chýbali Rák, Kaspřák, Hodúra i Kóňu a v bráne nastúpil namiesto maródujúceho Hrošša, Chudý. Prvý gól vsietili domáci z nariadeného pokutového kopu, keď brankár Chudý najprv neudržal loptu, následne fauloval Candráka a zo značky bieleho bodu sa Kuračka nemýlil. Po zmene strán vsietil dva góly do nitrianskej svätyne kmeňový hráč z pod Zobora Roman Sloboda, keď najprv upravoval na 2:0 a v závere stretnutia na konečných 4:0. Klub zo Žitavy má jediný cieľ a to postup do Corgoň ligy, v čom by mu mal pomôcť práve Sloboda, ktorého sa snažia funkcionári Moraviec získať na jarné hosťovanie. Na 3:0 zvyšoval Orávik prakticky do prázdnej brány po Pavlendovej prihrávke. Zverenci trénera Galáda tak zaznamenali najvyššiu prehru v prebiehajúcej príprave.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM