Monika Földešiová Futbal

Futbal: V príprave Nitrania nepremenili

V prestížnom priateľskom stretnutí, na ktoré sa prišla pozrieť hojná enkláva prívržencov "Fradi" , podľahla Nitra Ferencvárosu Budapest 0:1. V drese FC sa objavil novic na skúške Chomistek.

**FC Nitra – Ferencváros Budapešť (Maď.-I. liga) 0:1 (0:1) ** Stretnutie začalo vo svižnom tempe a od úvodu mali loptu viac na kopačkách domáci hráči. Vypracovali si niekoľko gólových príležitostí, ale ani Mikuš alebo Schulmeister nenamierili presne a hosťujúce mužstvo podržal aj brankár Haber. V 24. min., aj napriek aktivite Nitry, išiel po rýchlo zahranom faule do vedenia Ferencváros, keď brankára Chudého preloboval Schembri. Domácich gól zaskočil, ale postupne sa opäť dostali do tempa, no do polčasu sa už skóre nemenilo. Podobne ako prvé dejstvo, aj druhý polčas začala Nitra aktívnejšie, maďarskí hráči sa zamerali viac na obranu a hralo sa prakticky iba na ich polovici. Domáci sa však nevedeli gólovo presadiť, pričom hostia boli nebezpeční hlavne z rýchlych protiútokov. Stav sa už ale nemenil a v kvalitnom stretnutí sa nakoniec z víťazstva tešili hostia.

Gól: 24. Schembri FC: Chudý – Kolmokov, Štetina, Kotora, Tóth – Chomistek, Hodúr, Šimončič, Ivančík – Schulmeister, Mikuš. Striedali: Glenda, Rák, Sloboda, Kopecký. Ivan Vrabec, tréner: „Stretnutie malo svoju kvalitu. Ferencváros bol asi lepší o ten jeden gól. Na začiatku sme si vypracovali dve-tri dobré šance. Vzápätí súper po našej hrubej taktickej chybe oboch stopérov sme dostali lacný gól.“

www.fcnitra.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM