Rastislav Búgel Futbal

Futbal v Nitre neláka. Remízu s ViOnom videlo len 300 divákov!

Regionálne derby sa hralo len pred 310 divákmi na ťažkom, premočenom teréne. Domáci sa mohli už v 8. min ujať vedenia, ale po Kolárovom centri Kroupa hlavou zblízka nedal.

Ilustračný obrázok k článku Futbal v Nitre neláka. Remízu s ViOnom videlo len 300 divákov!
Foto: Monika Földešiová

V 16. min zo štandardnej situácie strieľal prudko nad bránu Nitry Orávik. O šesť minút neskôr však už hostia viedli, keď Bernáth krásne našiel Hodeka, ktorý nemal problém prekonať Kopeckého. Už o minútu mali domáci dve možnosti na vyrovnanie, najskôr Kroupa opäť zblízka neprekonal Kuciaka a z ďalšieho útoku sa nepresadili Mikuš s Kolárom. Po rohu Clebera potom zahodil ďalšiu šancu Kinček. Na opačnej strane Orávik prudkou strelou vyskúšal pozornosť Kopeckého. V 37. min spoza šestnástky strieľal Szabó, ale lopta z jeho kopačky len tesne minula Kuciakovu bránu.

Krátko po zmene strán mohli hostia zvýšiť, Hodekovu koncovku však Kaspřák stečoval na žrď a následnú Kováčovu strelu efektne vyrazil brankár Nitry. Z protiútoku mal Kroupa tretíkrát gól na hlave, opäť však neskóroval. V 59. min strieľal z 25 m Mikuš a brankár Kuciak musel zasahovať. O šesť minút Mikuš posunul loptu na Clebera, ale ten v dobrej pozícii mieril nepresne. V 67. min Zelenický v šestnástke fauloval Škvarku, nariadený pokutový kop však Bernáth nepremenil. Trest pre ViOn prišiel už o tri minúty, kedy po osi Kaspřák -Šimončič – Mikuš posledne menovaný strelou k žrdi vyrovnal. Hostia mohli o chvíľu opäť vyhrávať, ale po akcii Bernátha Hodek zblízka trafil len žrď nitrianskej brány. V samom závere ešte Mikuš z priameho kopu nenamieril presne a na druhej strane Hodek v dobrej šanci krížnou strelou minul bránu.

Ladislav Jurkemik, tréner Nitry: „Do zápasu sme vstúpili dobre, mali sme aj šance. Gól sme dostali po nepozornosti v našej obrane. Hráči bojovali, bod si zaslúžili a s bodom som spokojný aj ja. Myslím si, že tento zápas by mohol otočiť šťastie na našu stranu a mohli by sme začať vyhrávať.“

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: „V tomto nepríjemnom počasí obe mužstvá podali statočný výkon. Hrali sme podľa našich predstáv a ostali sme verní svojej hre. Futbal je však taký, že keď nedáme tri vyložené šance, tak príde trest. Myslím si však, že sme boli lepším mužstvo a zaslúžili sme si vyhrať.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM