Monika Földešiová Futbal

Futbal: Nitra s 2-gólovou nádielkou

V 26. kole futbalovej Corgoň ligy vycestovali nitrianski hráči do Žiliny.

MŠK Žilina – FC Nitra 2:0 (2:0)
Góly: 18. Majtán, 25. Gergel. Rozhodoval: Olšiak, ŽK: Mabouka – Zelenický, 2518 divákov
//Zostavy a striedania://
Žilina: Krnáč – Mabouka, Štrba, Piaček, Mráz – Guldan (86. Šimko) – Pich, Zošák (26. Škvarka), Gerdel – Ceesay, Majtán (66. Fótyik)
Nitra: Hroššo – Kaspřák, Tóth, Harbuľák, Áč – Zelenický (55. Sailer), Šimončič, Sloboda (48. Glenda), Kolár – Mikuš, Schulmeister (77. Ivančík)

Domáci, ktorí tri body z tohto zápasu potrebovali ako soľ, nastúpili s ofenzívnou zostavou a už po piatich minútach hry po Zošákovej štandardke z pravej strany dostal loptu do siete Majtán, zástavka čiarového rozhodcu však predčasnú žilinskú radosť schladila. V 11. minúte vysunul Pich na pravom krídle Majtána, ten nikým netiesnený mohol pohodlne odcentrovať do šestnástky, kde sa na vzdialenejšej žrdi dostal k hlavičke Mráz, ale namieril priamo na brankára Hrošša. Krásny center Róberta Picha a dokonalá rybička Tomáša Majtána v 18. minúte však už Žilinu po dlhotrvájúcom tlaku dostali do vedenia. Majtán to trafil nechytateľne. V 25. minúte dostali Žilinčania po faule na Zošáka priamy kop z veľmi lukratívnej vzdialenosti. K lopte sa postavil Roman Gergel a fantastickou 20-metrovou strelou vymietol pavučinu Hroššovej brány. Zošák musel pre zranenie striedať. Po polhodine hry musel ihrisko pre zranenie opustiť aj hlavný rozhodca Pavol Olšiak, zvyšok zápasu teda musel odpískať náhradný arbiter Ladislav Prešinský. Nitrania prvýkrát vyprášili rukavice žilinského brankára Krnáča až v nadstavenom čase prvého dejstva, keď po rohovom kope z druhej vlny pálil mimoriadne tvrdo Kaspřák, Krnáč loptu vyboxoval.
Akčné chvíľe v druhom polčase odštartovala Pichova delovka do spojnice v 59. minúte. O desať minút neskôr sa na ľavom krídle presadil cez niekoľkých hráčov Patrík Mráz, pred pokutovým územím prihrával Ceesayovi, ale ten pálil bezpečne vedľa a brankár Hroššo sa nemusel vzrušovať. V 76. minúte zdvihli domáce tribúny zo sedadiel Fótyik so Ceesayom. Prvý menovaný sa predviedol presnou prihrávkou priamo na kopačku spoluhráča, Momodou Ceesay si ešte prehodil obrancu, aby sa dostal do lepšieho priestoru, no jeho strelu napokon brankár Hroššo reflexívne vyrazil nad brvno. O tri minúty neskôr vybojoval Ceesay priamy kop z výhodnej vzdialenosti, Škvarka však nastrelil iba nitriansky múr. Výborne hrajúci Patrik Mráz naservíroval v 83. minúte dobrý center na hlavu Róberta Picha, ale maličký žilinský útočník loptu hlavou iba pohladil. S naplňajúcim sa riadnym hracím časom sa do koncovky z pravej strany prebojoval Ceesay, snažil sa obstreliť brankára Hrošša, ale nakoniec obstrelil aj bránku.

Zdroj, foto: TASR

futbal corgon liga
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM