Lucia Lauková Od Vás Správy

FOTO: Zo Zobora robia smetisko,TAKTO si niektorí turisti vážia našu prírodu!

Zobor je vyhľadávaným miestom. Niektorí návštevníci však na kráse tomuto miestu nepridávajú. Pri prechádzke tu nájdeme predmety, ktoré patria do koša a nie do lesa.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zo Zobora robia smetisko,TAKTO  si niektorí turisti vážia našu prírodu!
Zdroj: Róbert Mihalik

Odpad sa už neskrýva pod snehovou pokrývkou a tak sa v plnej kráse ukazuje na obľúbenom turistickom mieste, Zobore. Opäť sa v našej spoločnosti našli jedinci, ktorí si do lesa so sebou pribalia rôzne nápoje a jedlo, z ktorých obaly pohodlne odhodia kdekoľvek v lese. Pre niekoho nepredstaviteľné, ale bohužiaľ návšteva Zobora vás presvedčí, že je tomu tak.

Tentokrát si odpad všimla hŕstka ľudí, ktorí sa rozhodli prírode pomôcť a od smetí ju oslobodiť. „Pozbierali sme plastové fľaše, sklené fľaše, rôzne obaly od tyčiniek, plechovky a pod. Je to smutné, že sa takto ľudia správajú k našej prírode,“ povedal jeden z dobrovoľníkov, Róbert Mihalik.

Od vrchu Zobora po liečebný ústav vyzbierali za tašku smetí. Odpad pozbierali dobrovoľníci Róbert Mihalik, Silvia Kováčová a Róbert Tesarek. Urobili tak službu aj ďalším turistom, ktorých dúfajme čaká krajšia prechádzka našou prírodou.

Zdroj: Róbert Mihalik
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM