Lucia Lauková Správy

FOTO: Zo stánkov z námestia by mohlo vzniknúť trhové mestečko, kde bude sa nevie

Radnica stále neurčila presné miesto, kde budú stáť stánky z nitrianskeho námestia. Zatiaľ ostávajú na pôvodnom mieste.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zo stánkov z námestia by mohlo vzniknúť trhové mestečko, kde bude sa nevie
6
Galéria
Zdroj: TASR

Mestský úrad v Nitre uvažuje o celoročnom využití stánkov, ktoré na námestí stoja od Vianoc. Potvrdil nám to prednosta MsÚ v Nitre, Igor Kršiak. „Mesto uvažuje o celoročnom využití stánkov napr. na pravidelné trhové akcie, jarmoky, farmárske akcie a podobne,“ povedal prednosta.

Trhové mestečko

Vzniknúť by teda mohlo akési trhové mestečko s celoročným využitím, nielen pre mestské akcie. „Dôvod je taký, aby sme mohli pre verejnosť poskytnúť priestor pre konanie rôznych pravidelných akcií trhového charakteru, ktorých organizátorom môže byť aj niekto iný ako mesto,“ uviedol prednosta MsÚ v Nitre, Igor Kršiak.

O mieste ešte nerozhodli

Či stánky ostanú na námestí alebo budú presunuté niekam inam, zatiaľ nie je rozhodnuté.„Treba ešte zvážiť kde by takéto trhové mestečko mohlo byť umiestnené,“ dodal prednosta.

Na blížiace sa fašiangové slávnosti 10. februára sa stánky ešte využívať nebudú. „Na fašiangy je iné riešenie využitia námestia,“ prezradil prednosta MsÚ v Nitre, Igor Kršiak.

Nové stánky

30 nových stánkov zadovážilo mesto ešte v minulom roku. Vo vlastníctve mesta je len 10 z nich, ktoré spolu s elektroinšta­láciou a svetelnou výzdobou, stáli 98 193 eur. Ostatné stánky má mesto zapožičané.

FOTO: Mesto uvažuje o celoročnom využití stánkov na nitrianskom námestí
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM