Lucia Lauková Kultúra

FOTO: Žiaci špeciálnych základných škôl predstavili v Nitre svoj Vianočný sen

Deti zo špeciálnych škôl sa na vystúpenie pripravovali už od októbra. Za odmenu dostali pamätné listy i darčeky.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Žiaci špeciálnych základných škôl predstavili v Nitre svoj Vianočný sen
7
Galéria
Zdroj: TASR

Svoj Vianočný sen predstavili verejnosti vo štvrtok žiaci špeciálnych základných škôl z nitrianskeho regiónu. Prehliadku tvorivosti zorganizovala Spojená škola internátna na Červeňovej ulici. Tancom, spevom, recitáciou i ďalšou umeleckou tvorivosťou sa prezentovali žiaci 13 špeciálnych škôl, ale aj deti zo súkromnej umeleckej školy či centra voľného času.

Aj o búraní bariér

„Toto podujatie nie je celkom len o prezentácii talentu, ale aj o stretávaní sa detí aj nás dospelých. Má to patričnú noblesu a úroveň, ktorú sa snažíme každý rok udržať. Podporuje nás aj zdravá populácia, aby tam išlo o to prepojenie, búranie bariér medzi zdravými a chorými,“ skonštatovala Marianna Takáčová zo Spojenej školy internátnej Červeňova.

Príprava nie je jednoduchá

Deti zo Spojenej školy internátnej Červeňova sa na vystúpenie pripravovali už od októbra. „Vytvoriť program s takto postihnutými deťmi je veľmi náročné, potrebujú neustále opakovanie, utvrdzovanie, práca špeciálnych pedagógov je naozaj náročná,“ skonštatovala riaditeľka školy Soňa Šišková. Zároveň však dodala, že deti sa na vystúpenie každý rok nesmierne tešia. Za odmenu dostávajú pamätné listy i darčeky.

Foto: ilustračné

FOTO: Žiaci špeciálnych základných škôl predstavili v Nitre svoj Vianočný sen
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM