Lucia Lauková Kultúra

FOTO: Zariadenie sociálnych služieb v Nitre dostalo darom rehabilitačný prístroj

Klientom nitrianskeho zariadenia sociálnych služieb v Nitre pomôže pri rehabilitovaní nový prístroj. Ten dostalo zariadenie darom.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zariadenie sociálnych služieb v Nitre dostalo darom rehabilitačný prístroj
3
Galéria
Zdroj: Daniela Hrnčárová

Nitrianska humanitná spoločnosť HOMO NITRIENSIS 14. februára 2017 darovala Správe zariadení sociálnych služieb v Nitre rehabilitačný prístroj. Ide o aktívno-pasívny prístroj značky Thera Tigo, ktorý slúži na precvičovanie horných a dolných končatín.

Je určený pre zdravotne ťažko-postihnuté osoby odkázané na invalidný vozík a pre pacientov na rehabilitáciu po úrazoch a zlomeninách. Hodnota prístroja je 6 500 eur.

Podľa slov Daniely Hrnčárovej, klienti Správy zariadení sociálnych služieb v Nitre na Baničovej ulici mali tento prístroj k dispozícii takmer mesiac na odskúšanie. Ako dodala boli z neho nadšení a tešia sa na jeho ďalšie používanie.

„Rehabilitačný prístroj bol zakúpený z výťažku Charitatívnej módnej prehliadky pod názvom SRDCE A KRÁSA, ktorú organizovala Nitrianska humanitná spoločnosť Homo Nitriensis 12.novembra 2016“ uviedla prezidentka Margita Štefániková. Záštitu nad podujatím prevzal primátor Nitry Jozef Dvonč, ktorý sa odovzdávania osobne zúčastnil.

Fotografie z odovzdávania prístroja si môžete pozrieť v priloženej galérii!

FOTO: Zariadenie sociálnych služieb v Nitre dostalo darom rehabilitačný prístroj
3
Galéria
Zdroj: Daniela Hrnčárová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM