Lucia Lauková Kultúra

FOTO: Záhradkári sa zišli na výstave Gardenia v Nitre, TOTO ponúka 21. ročník

Nitrianske výstavisko agrokomplex, otvorilo brány výstav Gardenia a Domexpo. Pod Zobor prišlo viac ako 400 vystavovateľov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Záhradkári sa zišli na výstave Gardenia v Nitre, TOTO ponúka 21. ročník
79
Galéria

Vo štvrtok 20. apríla odštartoval 21. ročník výstavy Gardenia a 12. ročník výstavy Domexpo. Obľúbený veľtrh Gardenia ponúka aj tento rok zaujímavé záhradné inšpirácie.

Medzi najkrajšie patrí prevedenie Marockej záhrady, pre ktorú je typický orientálny štýl s modrými prvkami. Túto modelovú záhradu dotvárajú luxusné vankúše z pravej kože, z ktorých každý jeden má hodnotu 3 000 eur.

Ďalším lákadlom sú bonsaje. Na výstave môžu návštevníci vidieť 170-ročný bonsaj z Taiwanu a 150-ročný borovicovitý bonsaj z Japonska. „Samozrejme tieto unikáty nie sú na predaj, ale návštevníci si môžu zakúpiť iné zaujímavé kusy,“ doplnil hovorca agrokomplexu, Martin Lužbeťák.

Záhradnícke firmy ponúkajú široký sortiment kvetov, okrasných drevín, ovocných stromov ale aj exotických rastlín, citrusov či paliem. Nájdete tu aj záhradné vybavenie, od hojdačiek, kresiel až po altánky či záhradné fontány.

Užitočné rady či šikovných majstrov môžete nájsť na výstave Domexpo, kde majú svoje stánky cechy a združenia z oblasti stavebníctva a údržby domu. „Spomedzi nich by sme radi vyzdvihli zastúpenie čínskej firmy, ktorá realizuje kompaktné riešenia výťahových systémov do rodinných domov,“ uviedol Martin Lužbeťák, hovorca štátneho podniku agrokomplex, NÁRODNÉ VÝSTAVISKO.

Pozrite si desiatky fotiek z prvého dňa výstav Gardenia a Domexpo v Nitre, v priloženej galérii!

FOTO: Záhradkári sa schádzajú na výstave Gardenia v Nitre, TOTO ponúka 21. roční
79
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM