Aktualizované Rastislav Búgel Krimi

FOTO z miesta nešťastia na R1: Nitran (35) s dieťaťom (2) v aute nabúral do nákladiaku, vrtuľník v akcii!

Na rýchlostnej ceste R1 sa stali dve dopravné nehody v rozmedzí niekoľkých minút. Búral aj 35-ročný nitriansky vodič, ktorý mal v aute aj dvojročného syna. Malého chlapčeka museli previezť do nemocnice letecky.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z miesta nešťastia na R1: Nitran (35) s dieťaťom (2) v aute nabúral do nákladiaku, vrtuľník v akcii!
Zdroj: Policajný zbor SR

Dopravné nehody na rýchlostnej ceste R1 medzi Novou Baňou a Hronským Beňadikom priniesli aj veľké nešťastie. Ako potvrdila policajná hovorkyňa Mária Faltániová, v týchto chvíľach už má prípad v rukách diaľničná polícia.

Príčina smrti nejasná

Ako vysvetlila Faltániová, vodič (52) z Malaciek šiel na nákladiaku zn. Renault v smere z Novej Bane na Nitru, kde z doposiaľ nezistených príčin narazil do ďalšieho nákladiaka zn. Iveco, ktorý po náraze odhodilo do zvodidiel a a jeho vodič (†57) z okresu Galanta neskôr na mieste nehody zomrel. Príčiny smrti vodiča Iveca sú podľa hovorkyne zatiaľ neznáme.

„U vodiča Renaultu bola dychová skúška na alkohol negatívna, utrpel zranenia s ktorými bol prevezený do nemocnice. U nebohého bude prítomnosť alkoholu zisťovaná pri pitve,“ dodala.

Úsek, v ktorom sa nešťastie stalo, bol podľa slov hovorkyne uzavretý niekoľko hodín (14:00 – 18:20 hod.) a škody na vozidlách sú zatiaľ odhadnuté na 10 000 eur.

Dvojročný chlapček prevezený vrtuľníkom

Ako pokračovala, len krátko po nehode Renaultu došlo na R1 k ďalšej zrážke v opačnom smere jazdy. Podľa polície všetko začalo tým, že chcel pohotový vodič (37) zo Žiliny poskytnúť zraneným prvú pomoc, a tak odstavil auto na kraji cesty.

„Počas poskytovania prvej pomoci zranenému vodičovi, došlo k nárazu osobného motorového vozidla Seat Altea prednou časťou do ľavej zadnej časti návesu,“ opisuje Faltániová druhú zrážku a dodáva, že vodič Seatu (35) z Nitry sa ľahko zranil. Vo vozidle bol podľa polície aj dvojročný chlapček, syn vodiča, ktorého previezli zo zraneniami vrtuľníkom do banskobystrickej nemocnice.

Ani v tomto prípade podľa policajnej správy u vodiča alkohol zistený nebol, vzniknutá škoda je odhadnutá na 17-tisíc eur a nehoda je v štádiu objasňovania.

Zábery z ktorých mrazí: Po nehode zostala na úseku R1 spúšť
6
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM