Aktualizované Lucia Lauková Správy

FOTO: Všimli ste si? V uliciach Nitry sa objavili "krvavé" tričká s odkazmi

Dvojnásobná vražda otriasa Slovenskom. Potreba vyjadriť svoj názor či nesúhlas silnie, dôkazom je aj posledná iniciatíva.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Všimli ste si? V uliciach Nitry sa objavili "krvavé" tričká s odkazmi
4
Galéria
Zdroj: Vox Populi

Z noci do utorka rána, pribudli v uliciach Nitry biele tričká s nápismi a červenými fľakmi evokujúce krv. Rozvešané tričká s odkazmi súvisiacimi s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú iniciatívou slobodne a nezávisle zorganizovaných ľudí, ktorá vystupuje pod názvom Vox populi (z lat. hlas ľudu, pozn. red.). Takýmto spôsobom sa rozhodli poukázať na aktuálne dianie v našej krajine.

„Krvavé“ tričká neviseli len na stromoch či plotoch. V Nitre sa objavili aj na budove, kde sídli Krajská a okresná organizácia strany Smer-SD či pred Divadlom Andreja Bagara.

Tričká s odkazmi ako „Nechceme späť 90-te roky“, „Nechceme ďalší krvavý pondelok“, „Popravili demokraciu“ a „Vox populi“ sa v rovnakom čase objavili aj v uliciach Bratislavy a Banskej Bystrice.

Vox populi je, podľa slov jedného z členov, otvorená skupina, ktorá sa rozrastá. „Jedným z našich cieľov je ostať v anonymite z viacerých dôvodov. Jedným z týchto dôvodov je, že nás je mnoho, stále pribúdame a chceme pribúdať. Vox populi sme všetci občania tohto štátu. Každý, kto cíti potrebu brániť demokratické hodnoty, ktoré sú v posledných dňoch naozaj veľmi ohrozené, je práve tým hlasom ľudu, ktorý rezonuje pre lepšiu budúcnosť,“ hovorí iniciatíva Vox populi.

Fotografie si pozrite v priloženej galérii!

FOTO: Všimli ste si? V uliciach Nitry sa objavili "krvavé" tričká s odkazmi
4
Galéria
Zdroj: Vox Populi
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM