Lucia Lauková Šport Iné športy

FOTO: Volejbalisti Nitry obhájili majstrovský titul, pod Zobor priniesli zlato

Po šiestich finálových zápasoch s Prievidzou je rozhodnuté. Nitrianski volejbalisti sú majstri slovenskej volejbalovej extraligy mužov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Volejbalisti Nitry obhájili majstrovský titul, pod Zobor priniesli zlato
17
Galéria
Zdroj: TASR

Volejbalisti VKP Bystrina SPU Nitra obhájili majstrovský titul v mužskej extralige. V nedeľňajšom (30.4.) šiestom súboji finále play off triumfovali na palubovke VK Prievidza 3:2 a celú sériu vyhrali 4:2 na zápasy. Posledný finálový zápas sledovalo 2150 divákov. Zápas trval 135 minút.

V prvých piatich dueloch finálovej série platilo heslo „môj dom – môj hrad“. Nitra zvládla úvodné dva zápasy v ŠH na Klokočine bez straty setu, ale stopercentní boli doma aj zverenci Richarda Nemca po víťazstvách 3:2 a 3:0.

Aj v nedeľu mali Prievidžania bližšie k výhre, ale nezvládli koncovku kľúčového štvrtého setu. Viedli 2:1 na sety, po dvoch esách Sequeiru a úspešnom útoku Patúca sa im podarilo vyrovnať na 24:24. Nitra však kontrovala úspešným útokom Horníka, potom chyboval domáci Sorokinš a hostia získali štvrté dejstvo po výsledku 26:24.

Rozhodujúce momenty tajbrejku sa odohrali od stavu 5:5. Nitra zaznamenala sériu štyroch bodov za sebou a náskok si už nenechala vziať. Domáci ešte zabojovali, podarilo sa im znížiť na 10:12 i 11:13, ale majster vzápätí bodoval zásluhou Kubša a potom premenil hneď prvý mečbal.

VK Prievidza – VKP Bystrina SPU Nitra 2:3 (17, –19, 20, –24, –11)

Prievidza: Jančura 1, Patúc 16, Szczerbaniuk 8, Sequiera 21, Sorokinš 15, Grant 2, libero Mattson (Javorčík 3, Strugar 1, Kudra 0).

Nitra: Hollý 0, Malina 0, Ludha 7, Rehák 5, Grut 18, Kašper 11, libero Turis (Kubš 9, Zaťko 3, Százvai 2, Horník 20).

Nitrania sa stali prvým klubom od roku 2003 s obhajobou titulu, naposledy to dokázal ŠK Matador Púchov. Prievidza v premiérovom finále neuspela, k extraligovému bronzu spred dvoch rokov (2014/2015) pridala striebro.

Marek Kardoš, tréner Nitry: „Dnes (30. apríla) bol súper pod väčším tlakom ako my, mali sme ešte jeden mečbal doma. Myslím, že Prievidza urobila viac chýb ako v predchádzajúcich zápasoch a my sme to využili. Šťastnejší a lepší vyhral, štyri zápasy sú naše. Som veľmi rád, že sme obhájili titul. Je to ťažšie ako ho získať. Aj preto, že Prievidza bola výborným súperom.“

Peter Kašper, kapitán Nitry: „Titul chutí výborne. Celú sezónu sme na to makali, mali sme k tomu dobre našliapnuté. Tešíme sa. Titul sa nerodil ľahko, o to je to asi cennejšie. Pretože Prievidza hrala v závere sezóny výborný volejbal a narobila nám veľké problémy. Mysleli sme si, že to bude ľahšie, avšak skutočne hrali výborne.“

V priloženej galérii nájdete fotografie z osláv obhajoby majstrovského titulu po zápase!

FOTO: Volejbalisti Nitry obhájili majstrovský titul, pod Zobor priniesli zlato
17
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM