Rastislav Búgel Hokej

FOTO: Víťazstvo na záver prípravy, HK Nitra porazil Ferencváros Budapešť

Nitrianski hokejisti ukončili sériu prípravných zápasov víťazstvom na domácom ľade. V Nitra Aréne si poradili s tímom Ferencváros Budapešť.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Víťazstvo na záver prípravy, HK Nitra porazil Ferencváros Budapešť
Foto: Rastislav Búgel

Nitra mala pred štartom hokejovej Ligy majstrov a Tipsport ligy na programe sériu troch prípravných zápasov. Najprv pred domácim publikom remizovali s českým Třebíčom 3:3. Neskôr cestovali do Nových Zámkov, kde sa stretli s kazašským Pavlodarom, ktorý zdolali 5:3.

Posledný do série bol pridaný zápas s maďarským tímom Ferencváros Budapešť. Skóre bolo dlho vyrovnané (1:1 po prvej a 2:2 po druhej tretine). Nitre sa podarilo zlomiť odpor maďarských hokejistov až v poslednom dejstve. V tom sa najskôr presadil Slovák, v samom závere pridal svoj gól aj Ručkay a König.

„Chýbala mi tam väčša dravosť a iskra. Hrali sme po rohoch, nemalo to také tempo, naťahovali sme striedania. Zbytočne sme si puky posúvali, nebolo toho, kto by vystrelil. Tlak do bránky nám chýbal. V tretej tretine sme sa zlepšili, ale v celom zápase mi spomenuté veci chýbali,“ povedal pre klubový web Andrej Kmeč.

HK Nitra – Ferencváros Budapešť 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

  • Góly Nitry: 16.Blackwater, 27.Macík, 54.Slovák, 59.Ručkay, 60.König
  • Zostava HK Nitra: Valent – Kuzma, Ordzovenský, Mezei, Rais, Kohút, König, Pupák – Laliberté, Slovák, Blackwater – Kutálek, Krištof, Ručkay – Štefanka, Paukovček, Macík – Chalupa, Bene, Piačka – Laco

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra – MAC Budapešť 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
54
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM