Lucia Lauková Kultúra

FOTO: TOP trendy z veľtrhu Nábytok a bývanie, dvere na dotyk i čajové more

Predajcovia aj tento rok predstavili najnovšie trendy zo sveta bývania. Pozrite si výber toho najzaujímavejšieho z 27. ročníka.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: TOP trendy z veľtrhu Nábytok a bývanie, dvere na dotyk i čajové more
45
Galéria
Foto: Lucia Lauková / Zdroj: Dnes24.sk

Pastelové farby

Pastelové farby nám aj v roku 2017 budú prichádzať najmä od talianskych výrobcov. Nábytok aj na výstave v Nitre u zahraničných predajcov hral odtieňmi zelenej, krémovej, ale i ružovej a tyrkysovej. Nechýbali kvetované vzory. Novinkou boli kovové leštené úchytky na sklenených vitrínach.

Čajové more

Už aj na Slovensku si môžete robiť čaj ako v Ázii. Slúži na to špeciálny podnos nazývaný Čajové more. Na nitrianskom veľtrhu Nábytok a bývanie ponúkal český predajca zaujímavé podnosy, na ktorých sa pripravuje čaj. Čajové podnosy nepatria medzi naše tradičné doplnky či kuchynský riad, preto aj veľa návštevníkov ani netušilo načo tento predmet vlastne slúži.

Kráľovský nábytok

Okrem moderného dizajnu sa stále drží na trhu aj nábytok s 300 ročnou tradíciou v štýle Chesterfield, na akom sedávala napríklad Anglická šlachta. Takýto ručne vyrábaný nábytok z kože a bukového masívu vám na Slovensku za pár týždňov a jeho cena sa pohybuje je okolo 3000 eur.

Repliky historického nábytku

Milovníka histórie zaujme expozícia s replikami historického nábytku. Český výrobca na nitrianskom veľtrhu vystavuje napríklad masívnu repliku postele z 18. storočia. Ale napríklad aj repliku glóbu, ktorý sa objavil vo filme Cisárov pekár – Pekárov cisár.

Všetko na dotyk

Stačí dotyk a zásuvky reagujú na tento váš impulz otvorením. S touto príjemnou súčasťou nábytku sa už viacerí v našich domácnostiach stotožňujeme. V Nitre však predstavili aj nemeckú technológiu, ktorú zakomponoval slovenský výrobca okien aj do svojich výrobkov. Vďaka novej technológii stačí jeden dotyk a dvere sa nielenže otvoria ale i zavrú. Presvedčte sa o tom v priloženom videu.

Pozrite si fotografie z výstavy Nábytok a bývanie v priloženej galérii!

Zdroj: YouTube.com
FOTO: TOP trendy z veľtrhu Nábytok a bývanie, dvere na dotyk i čajové more
45
Galéria
Foto: Lucia Lauková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM