Lucia Lauková Rôzne

FOTO: Prvý ročník leteckej výstavy na Agrokomplexe, Aero-Expo predstavil aj slovenské unikáty

Lietadlá vrtuľníky a množstvo leteckej techniky mení výstavisko Agrokomplex na letisko. Na prvom ročníku výstavy Aero-Expo nechýbajú viaceré unikáty, ktoré sa len tak nevidia.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Prvý ročník leteckej výstavy na Agrokomplexe, Aero-Expo predstavil aj slovenské unikáty
Foto: Lucia Lauková / Zdroj: Dnes24.sk

Výstavisko Agrokomplex v Nitre počas výstavy Aero-Expo pripomína viacerým letisko. V pavilónoch výstaviska si môžete zblízka obzrieť množstvo leteckej techniky. Na vonkajšej ploche si môžete nastúpiť do vystavovaných vrtuľníkov.

Súčasťou expozície sú viaceré unikáty. Medzi nimi futuristický Aeromobil, či vírnik Joker Gyrocopter od spoločnosti JokerTrike. Ďalším slovenským unikátom, ktorý sa na výstave prezentuje je lietadlo Viper SD4 RTC .

Okrem toho na výstave môžete vidieť letový simulátor vrtuľníka MI17 slovenskej výroby. Návštevníci môžu obdivovať, množstvo modelov lietadiel, stíhačiek či vrtuľníkov z rúk modelárov. Početné zastúpenie modelov na ovládanie vystavuje aj RC Team. Pokrytá je aj oblasť diaľkovo ovládaných dronov.

V priebehu prvého dňa výstavy sme boli svedkami aj slávnostného odhalenia sochy M.R.Štefánika v priestoroch letiska v Janíkovciach.

Foto: ilustračné

FOTO: Prvý ročník leteckej výstavy na Agrokomplexe, Aero-Expo predstavil aj slov
30
Galéria
Foto: Lucia Lauková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM