Jakub Kania Šport

FOTO: Nitrianski hokejbalisti začali Svetový pohár výborne. Hneď v prvom zápase výhra nad London Crusaders

Otvárací zápas Svetového pohára v hokejbale zvládli nitrianski hokejbalisti na výbornú. Do turnaja vstúpili výhrou nad hokejbalistami z Londýna.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nitrianski hokejbalisti začali Svetový pohár výborne. Hneď v prvom zápase výhra nad London Crusaders
Zdroj: Dnes24.sk

Hokejbalisti majú za sebou úspešný štart do Svetového pohára v hokejbale. Rozhodlo sa prakticky už v prvej tretine, ktorú Nitrania zvládli vyhrať 3:0. Prvý gól padol v 6. minúte, keď sa dokázal strelou švihom presadiť Branislav Thorn, asistenciu si pripísal brankár Petrík. Následne prišla presilová hra 5 na 3 pre Rytierov, v ktorej sa najprv presadil Michal Šurek a o minútu neskôr zvyšoval na 3:0 Milan Beniač.

Druhá tretina priniesla tiež tri góly

Už v prvej minúte druhej tretiny pri signalizovanom vylúčení hostí využil výhodu Milan Beniač a druhým gólom zvýšil na 4:0. Netrvalo dlho a o tridsať sekúnd neskôr prišiel ďalší gól do siete hostí, Ján Bacovský našiel priestor v bránke, 5:0. O pár minút neskôr prišla presilová hra hostí a presný zásah zaznamenal Vojtech Kristof.

Tretia tretina v znamení vylúčení

Hneď v úvode poslednej časti hry dostali hostia výhodu presilovej hry, čo patrične využili a Mário Ondro upravil stav stretnutia na 5:2. Najviac vylúčení bolo v tretej tretine, dohromady 5. Tímy si nahrávali do gólových pozícií, no nedokázali ich využiť. Nitrania tak vstúpili do úvodného zápasu svetového pohára víťazstvom 5:2.

HBK Nitrianski Rytieri Nitra – London Crusaders 5:2 (3:0, 2:1, 0:1)

Čítajte tiež:

Svetový pohár v hokejbale koncom augusta: Nitrianski Rytieri túžia po prvenstve

Foto: ilustračné

HBK Nitrianski Rytieri - London Crusaders 5:2
20
Galéria
Foto: Jakub Kania / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM