Lucia Lauková Kultúra

FOTO: Nitrianske podhradie sa prenieslo do minulosti. Návštevníkov lákal historický festival

V nitrianskom podhradí sme sa na pár dní ocitli v dobách dávno minulých. Návštevníkov lákal historický festival. Pozrite sa, ako to tam vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nitrianske podhradie sa prenieslo do minulosti. Návštevníkov lákal historický festival
Foto: Rastislav Búgel

Priestor pod Nitrianskym hradom zaplnili aj tento rok tábory slovanských bojovníkov, šiatre s dobovými stredovekými kuchyňami či dielne remeselníkov. Od 4. do 5. júla sa počas mestských slávností Nitra, milá Nitra konal historický festival Pribinova Nitrawa.

Začiatok festivalu sa spojil s otvorením archeoparku na Martinskom vrchu. Nechýbal historický sprievod, ktorý prešiel spod Zobora cez mesto a pešiu zónu na hrad.

Počas historického festivalu Pribinova Nitrawa si návštevníci mohli pozrieť ukážky zo života v stredoveku. Záver festivalu patril obľúbenému turnaju bojovníkov. Nechýbala prehliadka historických kostýmov. Tento rok sa festivalu zúčastnilo približne 150 ľudí, ktorí sa podieľali na ukážkach života v táboroch stredovekým spôsobom života.

Pozrite si fotografie z historického festivalu v priloženej galérii!

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: Pribinova Nitrawa 2016
62
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM