Rastislav Búgel Hokej

FOTO: Nitra naplno využila domáce prostredie, Banskú Bystricu porazila aj v druhom zápase!

Hokejisti HK Nitra triumfovali v druhom domácom dueli finále play off Tipsport Ligy 2015/2016 nad HC ’05 iClinic Banská Bystrica 3:2 a v sérii vedú 2:0 na zápasy.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nitra naplno využila domáce prostredie, Banskú Bystricu porazila aj v druhom zápase!
Foto: Rastislav Búgel

Pozornosť hosťujúceho brankára otestoval v druhej minúte Podhradský, na druhej strane musel Valent zasahovať po šanci Bortňáka. Bystričania sa poučili z úvodného finálového zápasu, v prvej tretine boli aktívnejším tímom, ale šanca Kytnára ostala nepremenená. Trest prišiel v 10. minúte, strela Bakera ešte neskončila v bránke hostí, ale následná delovka Bajtek poslala Nitru do vedenia – 1:0. Po úvodnom presnom zásahu zlepšili „corgoni“ defenzívu, až do konca prvej tretiny nepustili svojho súpera do žiadnej výraznejšej šance.

Rovnako ako v utorok, aj v druhom súboji patrilo druhé dejstvo Banskej Bystrici. V presilovke Majdan nastrelil žŕdku, o čosi neskôr Tománkova strela skončila opäť na konštrukcii. Nitra trestala nepremienanie šancí, v 26. minúte sa rútila na bránku dvojica Laliberté a Slovák. Bacashihua najskôr vyrazil strelu Slováka, ale dorážku Lalibertého už chytiť nedokázal – 2:0. V ďalších minútach držal Nitru vynikajúci Valent, ale aj on kapituloval. Päť minút pred koncom tretiny sa na druhý pokus presadil Zigo. Bystrica mala o dve minúty možnosť zrovnať skóre, ale Kytnár zoči-voči Valentovi nepremenil samostatný nájazd.

V tretej tretine sa viac hralo takticky, diváci dlho čakali na väčšiu šancu na oboch stranách. Čakanie stálo zato, v 50. minúte sa šikovne dostal pred brankára Kutálek a na radosť domácich dal tretí gól svojho tímu. Potom Mezei dostal päťminútový trest za napadnutie, čím dal Bystričanom šancu vyrovnať stav zápasu. Kontaktný gól prišiel už po deviatich sekundách presilovky, keď skóroval Tománek. Hostia síce tlačili v ďalších minútach, ale vyrovnávací gól neprišiel.

HK Nitra – HC'05 iClinic Banská Bystrica 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Góly: 10. Bajtek (Štefanka, Baker), 26. Laliberté (Slovák, Ordzovenský), 49. Kutálek (Beca, Ručkay) – 35. Zigo (Bast), 51. Tománek (Sandgren)

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Dali sme gól naviac a to sa počíta. Každý tím by bol s takýmto stavom v sérii spokojný a spokojní sme aj my. Bystrica sa teraz dostala trochu pod tlak, naopak nám sa uvoľnili ruky. Bolo by fajn, ak by sme z Bystrice priniesli nejaké víťazstvo, ale my zostávame na zemi.“

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice. „Hrali sme oveľa lepšie ako včera, boli sme aktívnejší, dovolím si povedať, že sme mali viac z hry. Urobili sme však tri veľké chyby. V závere sme mohli znížiť v presilovke, ale dali sme len jeden gól. Žiaľbohu, taký je hokej, prehrávame 0:2 a ideme domov.“

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: HK Nitra - HC 05 Banská Bystrica (2. zápas finále)
22
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM