Rastislav Búgel Hokej

FOTO: Nitra doma úspešná, Kutálek strelil Trenčínu tri góly!

Prvú príležitosť zápasu mali domáci. V 3. minúte sa puk odrazil spoza brány Paukovčekovi, ktorý ho ešte posúval na Štefanku, ale ten ho netrafil ideálne. Zápas nemal príliš veľké tempo a hráči predvádzali veľa nepresností.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nitra doma úspešná, Kutálek strelil Trenčínu tri góly!
63
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

V 10. minúte ohrozil domáceho brankára Štumpf, ale strela nemala patričnú razanciu. O minútu neskôr sa prvýkrát menilo skóre, keď počas presilovej hry našiel puk Vopelku a ten puk nasmeroval presne za Hartzellov chrbát – 0:1. V 15. minúte ušiel domácej obrane J. Ručkay, ktorý skúšal bekhendový blafák, ale Hartzell jeho úmysel prečítal. V 18. minúte pálil po buly Ordzovenský, puk však skončil vo Voldenovej lapačke. Nitrania ešte stihli do prvej prestávky vyrovnať zásluhou Kutálka.

Na začiatku 2. tretiny mal príležitosť domáci Slovák, ale s jeho pokusom si ešte Volden poradil. Na zakončenie Kutálka bol už však už prikrátky – 2:1. V 26. minúte mal na hokejke vyrovnanie Šťastný, Hartzell však vytiahol krásny zákrok pravým betónom. O minútu neskôr počas presilovej hry spravili Nitrania veľkú chybu a unikajúci Šimun vyrovnal na 2:2. Domáci zvýšili obrátky a do vedenia ich mohol poslať Paukovčekov teč, keby Voldenovi nepomohla žŕdka. Aktivita domácich priniesla svoje ovocie. V 34. minúte Voldena spoza brány lišiacky nachytal Kutálek, ktorý zavŕšil hetrik – 3:2. Nórsky brankár mal aj po treťom góle veľa práce, keďže nebezpečne strieľali Slovák s Blackwaterom.

Trenčania nastupovali do 3. tretiny s jednogólovým mankom a bolo na nich vidieť snahu o vyrovnanie, Hartzell si však s pokusmi poradil. Nebezpečný bol najmä bekhendový pokus Gašparoviča, ktorý len o kúsok minul bránu amerického brankára vo farbách Nitry. V 53. minúte sa dostal do dobrej palebnej pozície Cope a Volden si po dlhej dobe siahol na puk. Na nórskeho brankára mierilo minimum pokusov a možno aj to sa podpísalo pod štvrtý gól, ktorý strelil v 54. minúte Šille, čím poslal domácich do dvojgólového vedenia. Trenčania však nezložili zbrane a späť do zápasu ich vrátil strelou z otočky J. Ručkay. Sto sekúnd pred koncom skúsili hostia hru bez brankára, ktorá bola ešte zvýhodnená o presilovú hru, ale skóre sa už nemenilo a Nitra si výsledok ustrážila.

HK Nitra – HK Dukla Trenčín 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

Góly: 20. Kutálek (Mezei, Krištof), 22. Kutálek (Tvrdoň, Krištof), 34. Kutálek (Mezei, Pupák), 54. Šille (Šiška, Meland) – 11. Vopelka (Hecl, Hossa), 27. Šimun., 58. J. Ručkay (Sojčík, Trška)

Andrej Kmeč, tréner Nitry: „My hlavne po tom veľmi zlom výsledku v Nových Zámkoch sme chceli jednoznačne vyhrať, ale na hráčoch bolo vidieť, že ten posledný zápas zanechal stopy. Našťastie sme to zvládli, aj keď hra nebola ideálna a získali sme veľmi dôležité tri body. Myslím si, že aj vďaka tomu, že dnes bol Tibor Kutálek strelecky disponovaný. Chalani spravili maximum preto, aby sme získali tri body a našťastie sa to podarilo.“

Július Pénzeš, tréner Trenčína: „Dovolím si tvrdiť, že sme neboli dnes slabším mužstvom. Rozdiel medzi Nitrou a nami bol, že kým Nitra nám dávala s ľahkosťou góly aj po našich chybách, tak my sme nevyužili ani tie najvyloženejšie šance do prázdnej brány a samostatné nájazdy. Žiaľ, momentálne nemáme takého hráča, ako bol dnes Kutálek, ktorý by dal 2–3 góly v zápase, hoci šance nato sú. To vidím ako dôvod, že sme opäť o gól prehrali.“

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: Nitra doma úspešná, Kutálek strelil Trenčínu tri góly!
63
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM