Lucia Lauková Kultúra

FOTO: Na Klokočine pribudli sochy osobností, skrášľujú park pod Borinou

Najväčšie sídlisko Klokočina sa môže pochváliť vzácnymi prírastkami. Svoje stále miesto tu dostanú sochy nitrianskych osobností.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na Klokočine pribudli sochy osobností, skrášľujú park pod Borinou
Foto: Rastislav Búgel

Sochy nitrianskych osobností dostanú po roku plnom výstav a prehliadok stále miesto. Pri kostole sv. Gorazda na najväčšom nitrianskom sídlisku Klokočina vznikol Park nitrianskych osobností, ktorý slávnostne otvoria v nedeľu 9. októbra. O jeho vybudovanie sa zaslúžili členovia Občianskeho združenia ŠOK – Šport Osveta Kultúra s podporou Nitrianskej komunitnej nadácie.

Obnovia ihrisko

„Členovia občianskeho združenia v rámci projektu zrevitalizujú detské ihrisko v blízkosti kostola. K opravenej starej lavičke pribudne jedna nová, ihrisko sa rozšíri o dve nové hojdačky a získa aj nový náter,“ informoval Dominik Hollý, hlavný koordinátor projektu.

Park nitrianskych osobností

Drevené sochy, osadené v Parku nitrianskych osobností, budú znázorňovať piatich významných rodákov či verejných činiteľov z mesta pod Zoborom. Na jednom mieste sa tak stretnú knieža Pribina, biskup Ján Telegdy, spisovateľ a advokát Janko Jesenský, pedagóg a starosta František Mojto, režisér a herec Karol Spišák. K nim pribudne nová, viac ako dvojmetrová socha sv. Gorazda, žiaka sv. Cyrila a Metoda a patróna kostola na Klokočine, ktorá vznikla na tohtoročnom Drevosochárskom sympóziu v Zborove. Súčasťou otvorenia parku bude tematická výstava o živote sv. Gorazda i výstavbe kostola a predstavenie poštovej známky sv. Gorazda.

Pozrite si sochy nitrianskych osobností v priloženej galérii!

FOTO: V parku na Klokočine pribudli sochy osobností Nitry
19
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM