Rastislav Búgel Futbal

FOTO: Mladíci FC Nitra siahali po prekvapení, španielskemu majstrovi narobili problémy

Nitrianski futbalisti z FC Nitra U19 privítali v prvom zápase 16-finále UEFA Youth League. Favorizovanému súperovi sa podarilo nakloniť misky váh na svoju stranu až v samom závere.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mladíci FC Nitra siahali po prekvapení, španielskemu majstrovi narobili problémy
Foto: Rastislav Búgel

Zápas prvého kola šestnásť finále UEFA Youth League ukázalo, že v Nitre sa stále rodia talentovaní futbalisti. Navyše sme mohli po rokoch sledovať slušnú divácku návštevu. Zápas proti španielskemu majstrovi si na nitriansky futbalový štadión prišlo pozrieť 4600 divákov. V Nitre tak chuť po kvalitnom futbale stále existuje.

Nitrania sa do Malaga CF pustili bez rešpektu. V 14.minúte po peknej akcii prehodil hosťujúceho brankára Balaj a mladíci FC Nitra otvárali skóre. Do konca prvého polčasu prišlo niekoľko väčších šancí z kopačiek domáceho celku, no skóre sa už nemenilo. V prvom dejstve bola Nitra lepším mužstvom, ktoré súpera pravidelne tlačilo na jeho polovici ihriska.

Po zmene strán pokračoval dobrý futbal, ktorý prítomné tisíce divákov odmieňali pravidelným potleskom. V 57.minúte vyrovnával Zalazar, no nasledovala blesková odpoveď Nitry. Ani nie minútu po inkasovaní vyrovnávajúceho gólu zaskočil súpera Fábry. Dlho sa zdalo, že Nitra šokuje futbalový svet. To by však nemohla prísť 87.minúta a gól z kopačky Zalazara (2:2). Nitra vycítila príležitosť a tlačila sa pred súperovu bránu, no z rozhodujúceho zásahu sa napokon tešili hostia, ktorí zásluhou Bouseffianeho v nadstavenom čase rozhodli.

FC Nitra – Malaga CF 2:3 (1:0)

Odveta je na programe 19. októbra na trávniku španielskeho celku.

Foto: Rastislav Búgel

FC Nitra - Malaga CF 2:3 UEFA Youth League
59
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM