Rastislav Búgel Hokej

FOTO: Majstrovská Nitra začala s prípravou, trénerom sa hlásilo 24 hráčov

V pondelok odštartoval prípravu na novú sezónu už aj úradujúci hokejový šampión HK Nitra. Pod taktovkou nového trénerského dua Andrej Kmeč - Dušan Milo sa do predsezónnej driny pustilo 24 hráčov, no chýbalo zámorské trio ťahúňov, ktoré využije individuálny tréningový plán.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Majstrovská Nitra začala s prípravou, trénerom sa hlásilo 24 hráčov
Foto: Rastislav Búgel

Riaditeľ klubu Miroslav Kováčik má v skladbe mužstva pre novú sezónu jasno, doplniť by ho chcel ešte o jedného obrancu.

Nitriansky vzostup na vrchol trval štyri roky a zakončilo ho úspešné uplynulé finále proti Banskej Bystrici. Po zisku titulu opustil kormidlo Antonín Stavjaňa a prenechal miesto svojmu asistentovi Andrejovi Kmečovi. Ten spoločne v pondelok odštartoval letnú drinu za obhajobou titulu. „My sme pracovali, podpisovali nové zmluvy a dopĺňali káder. Verím ale, že chlapci si dostatočne oddýchli a majú chuť pracovať ďalej,“ povedal Kováčik.

Vedenie úradujúceho šampióna si ešte pred koncom sezóny poistilo služby zámorských opôr Judda Blackwatera, Davida Lalibertého a Jamieho Milama, ktorí sa budú pripravovať individuálne. Kostru udržalo napríklad aj vďaka novým zmluvám s Marekom Slovákom či Petrom Königom, navyše tím v uplynulých dní doplnilo vlastnými odchovancami. „Takúto filozofiu razíme od začiatku. Je to však podmienené tým, že odchovanci musia mať patričnú kvalitu a musia chcieť hrať za Nitru. Podarilo sa nám priniesť späť dôležité mená, ktoré verím, že budú platnými posilami,“ dodal Kováčik.

Cez víkend vedenie Nitry dokleplo aj dohodu s Michalom Krištofom, 22-ročným centrom, ktorý sa vrátil pod Zobor po štvorročnej anabáze vo Fínsku. Kováčik tým uzavrel posilňovanie ofenzívnych radov, nie však defenzívnych. „Myslím si, že Mišo Krištof je najvýraznejšia posila, pre nás je to top hráč. Do útoku sa už nechystáme posilňovať, ak by sa nám podarilo, chceli by sme už len jedno meno do obrany,“ konštatoval nitriansky riaditeľ.

Príprava na suchu bude mať pod Zoborom tradičné trvanie. „Trénovať budeme šesť týždňov na suchu, od 1. júla sú na programe dovolenky. Uvidíme, ako sa v Nitre podarí urobiť ľad, nevieme totiž, či sa plánuje nejaká rekonštrukcia štadióna. Podľa toho by sme chceli ísť na ľad najneskôr 25. júla,“ ozrejmil Kováčik.

Aj tento rok spestrí Nitranom leto prestížna Liga majstrov, do ktorej vstúpia ako slovenskí šampióni. Májový žreb im prisúdil do J-skupiny český tím Škoda Plzeň a nórsky Stavanger. Minulý rok sa „corgoňom“ nepodarilo postúpiť do vyraďovacej fázy. „Vlani sme nemali slabé ambície, každý zápas sme chceli vyhrať. Tohtoročná skupina je veľmi náročná, sú tam kvalitné tímy. Boli by sme radi, ak by sa nám podarilo postúpiť, ale vzhľadom na kvalitu súperov si nedovolím predpovedať, či sa nám to podarí,“ dodal Kováčik.

Káder HK Nitra na úvodnom tréningu na suchu:

  • brankár: Michal Valent
  • obrancovia: Michal Guoth, Ivan Kohút, Peter König, Filip Kuzma, Branislav Mezei, Peter Ordzovenský, Matúš Rais
  • útočníci: Filip Bajtek, Matej Bene, Samuel Chalupa, Michal Krištof, Tibor Kutálek, Andrej Laco, Radoslav Macík, Richard Ondrušek, Lukáš Paukovček, Edmund Piačka, Miroslav Pupák, Henrich Ručkay, Marek Slovák, Frederik Šúry, Juraj Štefanka, Marcel Šuha

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: Majstrovská Nitra začala s prípravou, trénerom sa hlásilo 24 hráčov
36
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM