Rastislav Búgel Hokej

FOTO: Hokejisti Nitry úspešní, na ľade Zvolena rozhodli v predĺžení

V prvej tretine mali viac šancí domáci hokejisti. Do vedenia mohli ísť vo ôsmej minúte, keď mal brankár Hartzell problémy s nahodeným pukom z hokejky L. Nováka.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Hokejisti Nitry úspešní, na ľade Zvolena rozhodli v predĺžení
10
Galéria
Zdroj: TASR

Na opačnej strane sa ocitol pred Šimkom voľný Krištof, ale ani on sa nepresadil. Nebezpečná bola aj strela Zvolenčana Puliša z medzikružia a neskôr i koncovka Klhůfka z asi dvoch metrov. Nitriansky gólman sa rozhodne nenudil ani v oslabení v sedemnástej minúte. Takmer dve minúty hrali hráči spod Pustého hradu v štvorici proti trom, najnebezpečnejší bol teč Klhůfka po strele Valentu. Diváci si mohli napokon zakričať gól v 19. minúte. B. Mráz našiel pri pravej žrdi voľného Klhůfka a tomu to už do tretice vyšlo, i keď s problémami, prácu mal aj videorozhodca.

Aj v strednom dejstve pokračoval dobrý hokej z oboch strán. Vedenie domácich mohol zvýšiť Mráz, no zblízka nedokázal prekonať Hartzella. Hráči spod Zobora mohli vyrovnať po nebezpečnom teči H. Ručkaya. V drese HKM bol najaktívnejší Klhůfek, predviedol pekný prienik, no z dvoch metrov neuspel. Gólman Šimko potom musel zasahovať po koncovke Krištofa, avšak v 35. minúte inkasoval. Zvolenčania reklamovali ofsajd hostí, ale čiarový arbiter mal iný názor, takže po prihrávke Štefanku poslal puk do odkrytej bránky v medzikruží Krištof – 1:1.

Na začiatku tretej tretiny hrali domáci presilovku, ale vyrobili chybu a z brejku sa individuálnou akciou presadil Pupák. O pol minúty však bolo vyrovnané, pretože Klhůfek našiel spoza bránky na pravej strane Mráza a ten pohotovo zakončil. Ďalšie dôležité okamihy nastali počas početnej výhody hostí. Najprv nevyužil brejkovú situáciu L. Jurík, na opačnej strane zakončoval z kruhu Ručkay, no Šimko stihol nastaviť lapačku a dôležitý zákrok si pripísal v 55. minúte, keď vychytal zoči – voči Melanda. Rozhodnúť mohol aj Valenta, rútil sa sám na Hartzella, ale nevyzrel na neho. Duel tak dospel do predĺženia, v ktorom rozhodol o dvoch bodoch pre Nitru v presilovke zblízka Pupák.

HKM Zvolen – HK Nitra 2:3 pp (1:0, 0:1, 1:1 – 0:1)

Góly: 19. Klhůfek (B. Mráz, L. Novák), 42. B. Mráz (Klhůfek, L. Novák) – 36. Krištof (J. Štefanka, M. Tvrdoň), 41. Pupák, 64. Pupák (M. Tvrdoň).

Miroslav Pupák, autor dvoch gólov Nitry: „Som rád za dva góly, dal som ich prvýkrát takto v jednom zápase. Dôležité bolo, že sme duel zlomili v náš prospech. Bol totiž dosť rozkúskovaný, veľa vylúčených hráčov, oslabenia a presilovky, takže ani jeden tím sa nevedel dostať do tempa. Šance sme si napriek tomu vytvorili, rozhodlo to, že sme ich premenili.“

Andrej Kmeč, tréner Nitry: „Myslím si, že sme podali dobrý výkon. Hrali sme aktívne, vytvorili sme si dostatok šancí. Škoda dvoch inkasovaných gólov, o ktorých rozhodoval až videorozhodca. Pozrieme si to aj my na videu ako to bolo. Mohli sme zápas dotiahnuť do víťazstva aj v riadnom hracom čase, našťastie sa nám to podarilo aspoň v predĺžení.“

Peter Mikula, tréner Zvolena: „Nitra disponuje uceleným dojmom, má silu a kvalitu. Aj napriek zraneniam v kádri sme sa snažili bodovať, no musíme sa baviť aj o disciplíne. Málo sme strieľali, viac hrali po rohoch. Aktivita hostí nám robila problémy. Musíme sa zlepšiť, ak chceme pomýšľať na lepšie výsledky. Zrodil sa asi taký výsledok, aký sa musel zrodiť.“

FOTO: Hokejisti Nitry úspešní, na ľade Zvolena rozhodli v predĺžení
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM