Rastislav Búgel Hokej

FOTO: HK Nitra na úvod s remízou, videlo ju vyše 1600 divákov!

Hokejisti spod Zobora majú za sebou prvý zo série prípravných zápasov. Na úvod si zmerali sily s českým Třebíčom.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: HK Nitra na úvod s remízou, videlo ju vyše 1600 divákov!
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianski hokejisti si zmerali sily s českým druholigistom. Na úvod prípravy sa zrodila remíza, ktorú uvidelo až 1660 platiacich divákov.

V prvej tretine sa oba celky spoznávali, no viac hry bolo na strane hokejistov HK Nitra. Vypracovali si niekoľko gólových príležitostí, no radosť neprišla. O prvý presný zásah v stretnutí sa postaral nitriansky kapitán Krištof v 29.minúte. O deväť minút však bolo zásluhou Mrázka vyrovnané. Nitra sa ešte do konca druhého dejstva dostala do vedenia. Presný zásah si pripísal Henrich Ručkay (2:1).

Posledná tretina priniesla niekoľko zaujímavých okamihov, ako aj množstvo vylúčení. Zápas nedohral Juraj Štefanka, ktorý v pästnom súboji poslal k zemi českého vyzývateľa.

Nitrianski hokejisti si zmerali sily s českým druholigistom. Na úvod prípravy sa zrodila remíza, ktorú uvidelo až 1660 platiacich divákov. V 44.minúte vyrovnával Petelin, no o 9 minút sa Nitra opäť dostala do vedenia. Poslal ju tam unikajúci Macík, ktorý stíhaný obrancom nezaváhal (3:2). Všetko nasvedčovalo tomu, že domáci hokejisti dotiahnu zápas do víťazného konca. Záver stretnutia však poznačilo dvojité vylúčenie na nitrianskej strane, hostia odvolali brankára a 4 sekundy pred koncom Psota vyrovnal.

V doplnkových samostatných nájazdoch sa viac darilo hosťom. Premenili dva nájazdy z 5, Nitre sa to nepodarilo ani v jednom prípade.

HK Nitra – SK Horácká Slavia Třebíč (ČR – II. liga) 3:3 (0:0, 2:1, 1:2 – 0:1)

"Bolo vidieť, že je to len prvý zápas. Mali sme nasadenie i snahu hrať aktívne a agresívne. Škoda záveru, keď sme súperovi umožnili vyrovnať v jeho dvojnásobnej presilovke. Stretnutie bolo poznačené aj neskorým príchodom súpera, takisto neskorým príchodom rozhodcov. Určite nás môže mrzieť, že sme nevyužili niekoľko šancí. Obrana je na tom teraz tak ako je, ale verím, že časom sa to zlepší,“ povedal pre klubový web Andrej Kmeč.

Góly: 29. Krištof, 39. H. Ručkay, 53. Macík – 38. Mrázek, 44. Petelin, 60. Psota

Nájazdy: 0:2

Zostava Nitry: Foltán – Kuzma, Kohút, Mezei, Rais, Kӧnig, Guoth, J.Štefanka ml., Pupák – Chalupa, Slovák, Laco – Ručkay, Krištof, Kutálek – Macík, Paukovček, Bajtek – D.Kӧnig, J.Štefanka st., Piačka

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: HK Nitra na úvod s remízou, videlo ju vyše 1600 divákov!
82
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM