Rastislav Búgel Futbal

FOTO: FC Nitra doma bez zaváhania, kanonáda pod Zoborom s plným bodovým ziskom

Nitrianski futbalisti počas piateho kola Doxxbet ligy hostili na domácom trávniku nepríjemného súpera. Body napokon ostali pod Zoborom.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: FC Nitra doma bez zaváhania, kanonáda pod Zoborom s plným bodovým ziskom
Foto: Rastislav Búgel

Piate kolo druhej najvyššej slovenskej súťaže vo futbale prinieslo pre FC Nitra domáci zápas, v ktorom hostili tím ŠK Svätý Jur. Oba tímy boli pred týmto zápasom tabuľkovými susedmi. Nitra navyše v štvrtom ligovom kole podala výborný výkon na trávniku Pohronia, kde sa jej podarilo streliť šesť gólov a tak bola pri chuti.

Tá bola pretavená do pohodovej hry na nitrianskej strane, ktorá sa udržala počas celého súťažného stretnutia. Skóre otváral už v šiestej minúte Filip Balaj a posielal tak Nitru do vedenia. V tejto fáze zápasu bolo ešte vidieť mierny odpor hostí, no ten sa nitrianskym futbalistom postupne podarilo zlomiť. Do polčasovej prestávky si futbalisti FC Nitra vypracovali ešte niekoľko šancí, no gól nepriniesli.

Na ten si priaznivci na nitrianskej Sihoti museli počkať do 61.minúty, kedy sa presadil Marián Kolmokov (2:0). Akékoľvek snahy o zvrat boli nenávratne zažehnané a Nitra roztočila pravý futbalový kolotoč. V druhom polčase dve strely opečiatkovali hornú žrď súperovej brány, no domáci už svoje vedenie nenavýšili. Nitra tak po víťazstve 2:0 poskočila na priebežnú tretiu priečku.

FC Nitra – ŠK Svätý Jur 2:0 (1:0)

Góly: 6. Filip Balaj, 61. Marián Kolmokov

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: FC Nitra - ŠK Svätý Jur
15
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM