Rastislav Búgel Kultúra

Firmy si v parku pod Borinou kúpia stromy: Pomôžu verejnoprospešným organizáciám

Projekt Nitrianskej komunitnej nadácie „Aby ľudia ľuďom pomáhali“ do dnešného dňa podporil 52 zaujímavých nápadov v celom Nitrianskom kraji. Firmy, ktoré chceli pomôcť, si mohli zakúpiť veľké figúrky. V budúcnosti už budú prispievať kúpou stromčekov.

Ilustračný obrázok k článku Firmy si v parku pod Borinou kúpia stromy: Pomôžu verejnoprospešným organizáciám
Foto: Rastislav Búgel

„Pomoc zapojených firiem nie je len finančná. Je najmä o dôvere a podpore, akú si aktívni dobrovoľníci v našom kraji zaslúžia. Tešíme sa, že môžeme spájať ľudí s rovnakými hodnotami a prispievať ku skvalitňovaniu života v našom kraji," hovorí Petra Hadžová, PR manažérka NKN. V aktuálnom roku bolo podporených sedem projektov v celkovej sume 5700 eur.

V programe Aby ľudia ľuďom pomáhali chce NKN aj naďalej podporovať firemnú filantropiu a pokračovať v sieťovaní zodpovedných a úspešných korporácií, ktoré pôsobia na území nitrianskeho kraja. Od roku 2015 kladie dôraz na spájanie filantropie a environmentálnych aktivít. Symbolom programu sa namiesto umeleckej figúrky stane živý strom a výsledkom spolupráce bude vznik „novej filantropickej záhrady“, ktorá bude súčasťou verejného Parku pod Borinou v Nitre. „Výťažok z kúpy stromov použijeme na rozvoj verejnoprospešných organizácií z Nitrianskeho kraja. Veríme, že spolu s partnermi sa nám podarí pokračovať meniť zmysluplné nápady na konkrétne dobré skutky v prospech nás všetkých,“ dodáva Hadžová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM