Lucia Lauková Šport Iné športy

Finálová dráma pod Zoborom: Nitre sa stav série vyrovnať nepodarilo

Volejbalistom Nitry sa stav finálovej série vyrovnať nepodarilo. Pod Zoborom sa viac darilo hosťom z Prievidze.

Ilustračný obrázok k článku Finálová dráma pod Zoborom: Nitre sa stav série vyrovnať nepodarilo
Zdroj: TASR

Finálové boje sa cez víkend 7. a 8. apríla presunuli na domácu pôdu pod Zobor. V sobotu zvíťazil VKP Bystrina SPU Nitra nad súperom z Prievidze. Zápas sledovalo 800 divákov. Sobotný zápas, ktorý trval 122 minút, rozhodovali Sarka a Schimpl.

VKP Bystrina SPU Nitra – VK Prievidza 3:1 (23, 20, –21, 17)

Nitra: Guzmán 15, Mačuha 5, Horník 22, Menner 15, Kašper 8, Zaťko 3, libero Ochodnický, striedali Rehák, Porubský, Kostoláni, Malina (všetci 0).

V nedeľu sa pod Zoborom konalo 4. finálové stretnutie Nitry a Prievidze. Fanúšikovia si užili napínavý zápas. Oba tímy predviedli vyrovnaný výkon. Na sobotný úspech sa však Nitre nepodarilo nadviazať. Viac sa darilo hráčom Prievidze, ktorý vyhrali nad Nitrou 3:2. Rozhodovali Schimpl, Kováč. Zápas trval 149 minút a nenechalo si ho ujsť 750 divákov. Stav série je 1:3.

VKP Bystrina SPU Nitra – VK Prievidza 2:3 (-18, 23, 22, –23, –11)

Nitra: Guzmán 11, Mačuha 5, Horník 12, Menner 11, Kašper 16, Zaťko 5, libero Ochodnický, striedali Rehák 3, Wawrzynczyk 0, Porubský 0, Malina 0.

Marek Kardoš, tréner Nitry: „Opäť stará klasika, vedieme aj o 5–6 bodov a nevieme to dotiahnuť do konca. V jednej rotácii sa zasekneme, nevieme si poradiť a dostávame na koňa súpera, ktorý nemusí robiť nič iné, len brániť.“ povedal tréner Nitry, pre klubový web volejbalnitra.sk.

Richard Nemec, tréner Prievidze: „Zápas bol ako na hojdačke – chvíľu Nitra, chvíľu my… Bol to super volejbal so všetkým, čo má k tomu byť. Kiežby by sme takýchto zápasov mali v extralige počas celej sezóny viac. Vyhrať aspoň jeden zápas tu bolo našim cieľom. Chcem pochváliť chalanov, že sa nevzdávali . Ideme teraz domov, tam hráme vždy lepšie. Teraz už veľa nenatrénujeme, musíme si hlavne pripraviť hlavy na piatkový zápas a dať do toho všetko. Dúfam, že príde celá Prievidza.“ cituje trénera Prievidze, volejbalnitra.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM