Monika Földešiová Rôzne

Figúrky opäť pomáhali

Symbolom programu Aby ľudia ľuďom pomáhali je už celých 5 rokov výtvarný objekt – figúrka. Za 5 rokov mohla Nitrianska komunitná nadácia (NKN) vďaka figúrkam podporiť 30 verejnoprospešných aktivít v Nitrianskom kraji za viac ako 30 000 €.

Do programu sa zapojilo 23 partnerov, ktorý si adoptovali 37 výtvarných objektov. „V 5. ročníku sme udelili 5 550 € na 6 aktivít a zapojilo sa 6 firemných partnerov, pričom každá filantropická figúrka sa stala patrónkou jedného projektu,“ informovala PR manažérka NKN Petra Hadžová. Gido pomôže rozvíjať osobnosť detí arteterapiou v detskom domove v Kolíňanoch, Centráčik bude patrónom novej publikácie Srdiečko plné lásky, Envirko sa zaslúži o novú ekoučebňu na Strednej odbornej veterinárnej škole v Nitre, Nadačko bude držať ochrannú ruku nad DEPO-m – nízkoprahovým klubom detí a mladých v Hurbanove, NKSko vykročí Ďarmotským chotárom v okolí obce Golianovo, NEurONka zmení šport so športovým klubom Delf z Levíc. Všetky podporené projekty sa týkali grantovej témy Podpora kvality vzdelávania a voľného času detí a mladých ľudí (do 30 rokov) v Nitrianskom kra­ji.

„Návrhy a realizáciu objektov aj tento rok tvorili nadané deti z nitrianskej Tralaškoly a ich nemenej nadaní kamaráti – deti s autizmom so Špeciálnej ZŠ internátnej a praktickej školy, Červeňova 42, Nitra – Čermáň,“ pokračovala Hadžová.

Živé človeče v OC CENTRO! Nitra Srdečne vás pozývame aj na ďalšie podujatie Aby ľudia ľuďom pomáhali. OC CENTRO Nitra a Nitrianska komunitná nadácia nezabudli ani na malých realizátorov figúrok. Práve im a iným malým ratolestiam a ich rodičom je určené podujatie v OC CENTRO Nitra 2. 10. o 14:30. Príďte si vyskúšať ako sa hrá živé Človeče, nehnevaj sa!

nadacia NR
19
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM