Správy

Festival, workout na sídlisku aj farma: Zaujímavé projekty si rozdelia 14-tisíc eur

Nitrianska komunitná nadácia (NKN) podporí sumou 14 000 eur viaceré verejnoprospešné zámery. Aké projekty získali peniaze?

Ilustračný obrázok k článku Festival, workout na sídlisku aj farma: Zaujímavé projekty si rozdelia 14-tisíc eur
Zdroj: TASR

„O dotáciu z grantového programu s názvom Syncreon pomáha Nitre sa celkovo uchádzalo 27 projektov, hodnotiaca komisia rozhodla o podpore pre šesť z nich,“ informovala NKN

Podporené projekty

Medzi podporenými projektmi je podujatie Street Workout, ktoré na sídlisku Klokočina predstaví workoutový šport a ponúkne jeho priaznivcom možnosť zasúťažiť si.

Dotáciu získal aj projekt s názvom Vieš čo ješ? Nauč sa pomáhať. Propagovať chce konzumáciu domácich potravín a znižovanie uhlíkovej stopy, ktorá vzniká pri preprave dovážaných surovín.

Prečítajte si tiež

Farma aj festival

Občianske združenie (OZ) Cuketa bolo úspešné so svojím zámerom Priestory pre tvory na vytvorenie farmy pre zachránené sliepky z veľkochovov. Súčasťou projektu sú aj ekologické vzdelávacie aktivity. OZ Viac ako učenie zasa uspelo s aktivitou zameranou na netradičné vyučovanie prírodných vied.

Grant dostane i festival Campana fest, ktorý má prostredníctvom kultúrneho programu oživiť Svätoplukovo námestie v Nitre a podporiť lokálnych predajcov. Podporu získal aj projekt Roztancujme ZŠ v Nitre zameraný na tanečný motivačný program určený deťom na základných školách.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM