Správy

Festival MEDOKVET v botanickej záhrade: Ponúkne degustácie aj regionálne produkty

V Botanickej záhrade SPU v Nitre sa bude konať festival Medokvet. Návštevníkom sa predstavia viac ako tri desiatky vystavovateľov.

Ilustračný obrázok k článku Festival MEDOKVET v botanickej záhrade: Ponúkne degustácie aj regionálne produkty
Zdroj: SPU Nitra

Tematické workshopy, zážitkové degustácie i výstavy umelcov ponúkne podujatie Medokvet, ktoré sa bude 30. septembra konať v Botanickej záhrade Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre. Ako uviedli organizátori, na festivale včelích a regionálnych produktov sa predstaví viac ako 30 vystavovateľov, vrátane odborníkov SPU, remeselníkov i umelcov.

Podujatie zamerané na regionálnu produkciu potravín, životné prostredie a opeľovače v krajine bude prebiehať v Parku Botanickej záhrady od 9.00 do 16.00 h.

Prečítajte si tiež

Cieľ festivalu

„Cieľom festivalu je propagácia práce Botanickej záhrady, filozofie SPU ako Zelenej univerzity a zároveň prehĺbenie spolupráce jednotlivých jej pracovísk a prepojenie s praxou. Zároveň je dôraz kladený na podporu lokálnych remeselníkov a umelcov s originálnymi a kvalitnými produktmi, z ktorých viac ako 90 percent bude z regiónu Nitra,“ uviedla Mária Pietová z SPU.

Ako doplnila, SPU sa bude prezentovať prostredníctvom deviatich pracovísk. Botanická záhrada ponúkne ukážky aranžovania a floristiky i vlastných produktov. Návštevníci si môžu pozrieť trvalky, interiérové rastliny, ukážky produkcie zo sadov a záhrad Botanickej záhrady SPU.

„Pre najmenších návštevníkov pripraví Montessori aktivity na botanické témy. Výskumné centrum AgroBioTech ponúkne degustáciu piva a sušienok z vlastnej produkcie. Návštevníci si budú môcť bezplatne vyskúšať meranie telesnej stavby a ďalších zdravotných parametrov pomocou prístroja InBody S10. Postará sa o to Ústav výživy a genomiky,“ povedala Pietová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM