Rastislav Búgel Futbal

FC Nitra zahájilo zimnú prípravu: Futbalová Nitra na jar bez trénera Koníka a niekoľkých hráčov!

Futbalový klub spod Zobora začal zimnú prípravu na jarnú časť futbalovej Corgoň ligy. V klube nastalo niekoľko zmien.

Ilustračný obrázok k článku FC Nitra zahájilo zimnú prípravu: Futbalová Nitra na jar bez trénera Koníka a niekoľkých hráčov!
Foto: Rastislav Búgel

Futbalový klub spod Zobora odštartoval v utorok 7. januára zimnú prípravu na jarnú časť najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. Nitra tak učinila medzi prvými. Príprava sa bude odohrávať formou tréningov a prípravných zápasov. Sústredenie v zahraničí nitrianski futbalisti neabsolvujú.

Mladí hráči

Väčšinu nitrianskeho kádra bude na jar tvoriť mladá zostava. Z ekonomických dôvodov už v ďalšej časti futbalovú Nitru nepovedie tréner Koník, ktorý sa tak rozhodol sám. Ďalšiu spoluprácu po vyriešení ekonomických problémov však nevylúčil. V nasledujúcom týždni chce vedenie klubu vyriešiť otázku trénerského obsadenia. Zatiaľ s tímom trénuje Jozef Pavlík.

V tíme ďalej nechce pokračovať Martin Chudý. Nedávno dal výpoveď aj stredopoliar Miloš Šimončič.

Na prvé stretnutie po zimnej prestávke prišlo 26 hráčov, ktorí absolvovali prvý tréning. Dobrou správou je, že pri tíme ostáva skúsený Cleber Silva Nascimento, ktorý sa onedlho vráti z dovolenky. Generálny manažér Jozef Petráni príliš o ambíciách klubu nechcel hovoriť. Podľa jeho slov treba doriešiť ekonomickú situáciu, následne by chcel klub hrať o záchranu v najvyššej súťaži.

Pozrite si video s vyjadrením generálneho manažéra klubu!

Štart zimnej prípravy FC Nitra
1
Galéria
Štart zimnej prípravy FC Nitra
19
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM