Rastislav Búgel Futbal

FC Nitra sa naďalej trápi: V treťom kole facka na východe

Ešte pred úvodným hvizdom sa v košickom Čermeli spustil dážď a aj preto sa obidve družstvá v prvých desiatich minútach iba oťukávali.

Ilustračný obrázok k článku FC Nitra sa naďalej trápi: V treťom kole facka na východe
Zdroj: TASR

Domáci pohrozili v 14. minúte, na center z rohového kopu si najvyššie vyskočil obranca Bukata a hlavou tesne minul priestor nitrianskej brány. O sedem minút neskôr sa po peknom prieniku ocitol v stopercentnej šanci Duda, nechal však vyniknúť brankára hostí. Hostia sa dostali k slovu v 25. minúte, Tofiloski si po strele Ivančíka postrážil priestor pri pravej žrdi. Skóre stretnutia otvoril domáci obranca Sekulič, ktorý si nabehol na center Dudu a nohou poslal loptu do siete – 1:0. Nitrania pridali smerom dopredu a výsledkom bol v 40. minúte vyrovnávajúci gól Benčíka, ktorý po rohovom kope prekonal hlavou košického gólmana – 1:1. V závere prvého dejstva zahodili ešte šance domácich Viazanko, Haskič a Duda.

Gólostroj domácich

Začiatok druhého polčasu vyšiel Košičanom, ktorí sa v 51. minúte po centri Viazanka z ľavej strany a gólovej hlavičke Pačindu znova dostali do najtesnejšieho vedenia – 2:1. O dve minúty neskôr mohol zvýšiť na rozdiel dvoch gólov Haskič, loptu na dlhú nohu však poslal iba do padajúceho Chudého. V 56. minúte však našiel Pačinda z ľavej strany prízemnou prihrávkou voľného Viazanka a ten poslal loptu do opustenej brány – 3:1. Hostia vyslali propagačnú strelu na Tofilokého bránu v 68. minúte z kopačky striedajúceho Le Gianga, stav sa však nezmenil. „Žlto-modrí“ predovšetkým dobre bránili a podnikali rýchle protiútoky. V 73. minúte sa presadil pred bránou hostí Duda a zvýšil už na 4:1. Nitrania mohli korigovať v 84. minúte, Turčákova strela iba opečiatkovala vrchnú konštrukciu Tofiloského brány. Na opačnej strane o štyri minúty neskôr odpovedal rovnakou mincou Skvašík. Na konečných 2:4 z pohľadu hostí upravil svojim druhým gólom v stretnutí Benčík, keď vymietol ľavý horný roh košickej brány.

Jaroslav Galko, tréner Košíc: „Šesť gólov v ligovom stretnutí je pekná vizitka ofenzívnych hráčov. Bol to však priemerný duel. Úvod bol z našej strany zbytočne ustráchaný, pokazili sme ľahké lopty a i keď nám viazla kombinácia, tak šance prichádzali. Mali sme dve veľké príležitosti, prišla nervozita, no dali sme gól po štandardke. Myslel som si, že mužstvo sa upokojí, ale naopak súper vyrovnal. Druhý polčas mal rovnaký priebeh a bolo tam veľa nepresností. Využili sme však veľké hrúbky súpera v defenzíve a zaslúžene sme zvíťazili.“

Ladislav Šimčo, tréner Nitry: „Myslím si, že sme videli priemerné stretnutie. Pozitívom zápasu bolo, že padlo šesť gólov, žiaľ z toho štyri do našej brány. Máme problémy v defenzíve, dostávame veľmi lacné góly a už tretí zápas sa opakujú chyby.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM