Futbal

FC Nitra s deľbou bodov: V Michalovciach sa zrodila bezgólová remíza

Počas trinásteho kola cestovali futbalisti FC Nitra na trávnik Michaloviec. Hráči spod Zobora úlohu favorita nepotvrdili a domov si tak odniesli jeden bod.

Ilustračný obrázok k článku FC Nitra s deľbou bodov: V Michalovciach sa zrodila bezgólová remíza
Foto: Rastislav Búgel

V prvom polčase sa nehral oku lahodiaci futbal. Diváci videli iba minimum šancí. Michalovčania síce začali náporom, no čistú gólovú šancu si nevypracovali. V 25. minúte sa zrodil jediný moment, ktorý stál za to, keď domáci zakombinovali po ľavej strane, k lopte sa dostal Šimčák, jeho krížnu strelu Hroššo vykopol. Za zmienku stál aj Žofčákov priamy kop z konca polčasu, ktorý išiel tesne mimo brány.

Aj v druhom polčase pokračovala aktivita Michalovčanov, no tí sa nedostali do gólovej šance. Na začiatku to dvakrát skúšal Koscelník, neskôr hlavičkoval nad Carrillo. Keď sa nepresadili ani Žofčák s Braginom, zápas sa skončil zaslúženou bezgólovou remízou.

MFK Zemplín Michalovce – FC Nitra 0:0

Rozhodovali: Smolák – Hancko, Bednár, ŽK: Kolesár, Grič – Kuník, 1088 divákov.

Michalovce: Kira (58. Bieszczad) – M. Kolesár, Bednár, Carrillo, Šimčák – Grič – Koscelník (80. Regáli), Žofčák, Danko, Božok – Sulley (71. Bragin)

Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Niba, Chovanec – Kóňa, Fábry (71. Charizopulos), Machovec – Balaj, Valenta (52. Ngeyitala), Ivančík (90.+ Abrahám)

Anton Šoltís, tréner Michaloviec: „Podali sme jeden z najlepších výkonov doma. Futbal sa hrá na góly, žiaľ, my sme opäť nestrelili ani jeden. Možností sme mali dostatok, no dnes nám nebolo súdené skórovať. Vyhrať môžeme iba vtedy, keď dáme gól, dnes sme ho nedali.“

Ivan Galád, tréner Nitry: „V Michalovciach sme mali snahu predviesť dobrý výkon a zabodovať. To druhé sa nám podarilo, prvé nie. Chceli sme sa tu prezentovať lepšie. Teší ma, že sme získali ďalší plusový bod. Treba povedať, že bod z Michaloviec si veľmi vážim.“

Tabuľka po 13. kole:

Poradie Tím Body
1. Spartak Trnava 33
2. Slovan Bratislava 25
3. MŠK Žilina 24
4. DAC Dunajská Streda 24
5. MFK Ružomberok 22
6. FC Nitra 22
7. AS Trenčín 21
8. ViOn Zlaté Moravce 19
9. Zemplín Michalovce 11
10. Železiarne Podbrezová 10
11. Tatran Prešov 8
12. FK Senica 2

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM