Tlačové správy

FATANGO, festival argentínskeho tanga opäť v Nitre: Na čo sa môžeme tešiť?

Dobrá správa pre tých, ktorým temperament nie je cudzí. V Nitre štartuje festival argentínskeho tanga! Pozrite podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku FATANGO, festival argentínskeho tanga opäť v Nitre: Na čo sa môžeme tešiť?
11
Galéria
Zdroj: FATANGO

Po roku sa hudobný festival argentínskeho tanga FATANGO 2018 opäť vracia do Nitry. „Priaznivci temperamentnej hudby sú vítaní. A majú sa na čo tešiť„ hovorí Karol Kompas, zakladateľ a dramaturg festivalu.

Tento rok sa v rámci festivalu v nitrianskej synagóge predstavia dve zoskupenia, jedno zo susedných Čiech, druhé zo Slovenska. Stredu 9. mája o 19:00 zahrá ESCUALO QUINTET so speváčkou GABRIELA VERMELHO, ktorej charizmatický a nezameniteľný prejav už nitrianske publikum malo možnosť vidieť. Táto formácia v zložení typickom pre argentínske tango úspešne pôsobí na medzinárodnej scéne už niekoľko rokov. Vo štvrtok 10. mája o 18:00 budeme počuť MERTZ GUITAR DUO, ktoré budúci rok oslávi 10. výročie svojho založenia. Toto duo má vo svojom širokom repertoári hudbu všetkých štýlových období. Tento večer sa však predstaví so svojim programom Tango Nuevo, čo je argentínske tango s vplyvom klasickej hudby a jazzu.,“ konkretizuje Kompas.

„Tretí ročník festivalu prinesie okrem dvoch koncertov aj dve sprievodné podujatia,“, dopĺňa Mariana Neumanová, manažérka festivalu. a pokračuje„9. mája o 15:00 v koncertnej sále ZUŠ Jozefa Rosinského v Nitre bude prednáška o argentínskom tangu, ktorú vedie Jakub Jedlinký, band leader spomínaného Escualo Quintet. Bodku za celým festivalom dá vinár Matej Košút, ktorý nám porozpráva o argentínskom víne 10. mája o 20:00 vo Fotogalérii Trafačka.

Festival argentínskeho tanga Fatango bol založený v roku 2015, kedy sa jeho nultý ročník konal v Topoľčanoch. Ďalšie ročníky sa konali už v Nitre. Na festivale sme mali možnosť vidieť okrem množstva hudobníkov a tanečníkov aj také hviezdy, ako speváčku Angelicu Rimoldi z Argentíny, alebo jedného z najznámejších slovenských operných spevákov Martina Babjaka.

Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, hlavný partner podujatia. Festival je realizovaný s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja. Festival je realizovaný s finančnou podporou Mesta Nitra.

Viac INFO nájdete aj na oficiálnej FB stránke tohto podujatia: FATANGO – Festival Argentínskeho Tan­ga

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

FATANGO v NItre v obrazoch: Pozrite tú nádheru
11
Galéria
Zdroj: FATANGO
Zdroj: FATANGO
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM