Rastislav Búgel Kultúra

Fascinované deti. Zaujal ich parný vlak

Stovky detí trávili svoj deň v Poľnohospodárskom múzeu v Nitre. Na chuť si prišli všetky vekové kategórie. Lákali staré hračky aj parná lokomotíva. Možnosť odviezť sa ňou si nenechalo utiecť ani jedno dieťa.

I keď sychravé počasie akciám neprialo, deti sa však aj tak rozhodli stráviť MDD naplno. Po zaplatení symbolického vstupného sa vám otvoril zaujímavý svet múzea. Obdivovať ste mohli expozíciu poľnohospodárskeho letectva a techniky.** „Syn obdivuje čmeliaky. Na letisku je to prvé lietadlo ktoré obdivuje. Bol prekvapený, keď ho našiel aj na Agrokomplexe,“** prezrádza návštevník Ján (33). Veľkým lákadlom sa stala jazda „traktorbusom“. Pokiaľ mali návštevníci záujem, stačilo povedať sprievodcovi a ten zabezpečil prehliadku starého mlynu.

Okrem jazdy na koči ťahanom poníkom a prehliadky historických hračiek, bol jednoznačným lákadlom parný vlak. Krásna stará lokomotíva vítala návštevníkov už z diaľky svojim pískaním. Keď sa pôvodné otvorené vagóny naplnili malými pasažiermi, lokomotívu zahalila hustá biela para a nadšení cestovatelia sa vydali na vyhliadkový okruh okolo výstaviska. „Jednoznačne najobľúbenejšou atrakciou na výstavisku v našej rodine je vláčik,“ prezrádza pani Jarmila (48). Deti tak aj napriek nepriazni počasia oslávili MDD tak ako sa patrí.

MDD_muzeum
21
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM