Lucia Lauková Správy

Farguell chce rozšíriť v Nitre výrobné priestory: V priemyselnom parku pripravuje prístavbu

Rozšírenie svojich výrobných kapacít v priemyselnom parku Nitra – Sever pripravuje Farguell Nitra, s. r. o. Výrobnú kapacitu plánuje firma rozšíriť prístavbou k existujúcej výrobnej hale závodu.

Ilustračný obrázok k článku Farguell chce rozšíriť v Nitre výrobné priestory: V priemyselnom parku pripravuje prístavbu
Zdroj: TASR

Predpokladané investičné náklady na prípravu a vybudovanie stavebno-technickej infraštruktúry bez nákladov na obstaranie technologických zariadení predstavujú 0,7 milióna eur. Projekt je v súčasnosti v štádiu schvaľovacieho konania, výstavba by sa mala rozbehnúť bezprostredne po jeho skončení a trvať by mala približne rok.

Rozšíria výrobnú plochu

Španielska firma Farguell Nitra začala svoju výrobnú a logistickú činnosť v nitrianskom priemyselnom parku v roku 2008. Nosným výrobným programom je lisovanie kovových komponentov z ušľachtilej ocele pomocou lisovacích strojov, ktoré sú určené pre automobilový priemysel, elektroniku a klimatizáciu. Firma je dodávateľom komponentov pre Sony, Samsung, PSA i KIA. Výstavbou prístavby existujúceho závodu sa rozšíri podlažná výrobná plocha o 1528 štvorcových metrov na celkových 4502 m2.

Nový lisovací stroj

Podľa predloženej projektovej dokumentácie bude v nových priestoroch nainštalovaný lisovací stroj na výrobu kovových súčiastok, ktorý bude plniť funkciu záložného výrobného zdroja v prípade náhodnej poruchy pôvodného výrobného zariadenia, ako aj počas jeho plánovanej údržby. Súčasné výrobné priestory v areáli výrobného závodu sú kapacitne nevyhovujúce a nezodpovedajú plánovanému rozšíreniu závodu, skonštatovalo vedenie spoločnosti. S plánovaným rozšírením výroby v rámci druhej etapy investor uvažoval už v pôvodnom projekte z roku 2008.

Nových pracovníkov nepríjmu

Príležitostný chod výroby v navrhovanej prístavbe na pokrytie krátkodobých zvýšených potrieb dodávky materiálov alebo hotových výrobkov v závislosti od momentálneho vývoja na trhu nepredstavuje zvýšené požiadavky na pokrytie pracovnými silami. V prvotnej fáze bude výroba v plnej miere pokrytá súčasnými kapacitami pracovníkov, zabezpečovať ju bude zhruba 50 zamestnancov závodu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM