Rastislav Búgel Hokej Hokej

Existenčné problémy Skalice spôsobili zmenu: Nitra v nedeľu proti Bystrici aj v televízii!

Nitrianski hokejoví priaznivci by sa mali pripraviť na zmenu. Tá ich čaká počas ligového zápasu s Banskou Bystricou.

Ilustračný obrázok k článku Existenčné problémy Skalice spôsobili zmenu: Nitra v nedeľu proti Bystrici aj v televízii!
Zdroj: TASR

Hokejisti HK 36 Skalica v dôsledku extrémne kritickej situácie v klube neodcestujú na najbližšie dve stretnutia v Tipsport Lige na ľade Košíc (v piatok 5. februára o 17.30 h) a Piešťan (v nedeľu 7. februára o 16.30). Podľa oznámenia riadiaceho orgánu najvyššej súťaže, spoločnosti Pro-Hokej budú zápasy zrušené a skontumované v prospech domácich tímov.

„Dôvodom sú vážne interné problémy, ktoré znemožňujú participáciu nášho klubu na uvedených stretnutiach. Za spôsobené nepríjemnosti sa vopred ospravedlňujeme,“ uviedol generálny manažér HK 36 Tibor Martinčič v oficiálnej správe, ktorú zverejnila internetová stránka piešťanského klubu.

Vedenie HC Košice už na svojom webe informovalo, že divákom vráti peniaze za zakúpené vstupenky. O ďalšom osude Záhorákov sa bude rozhodovať budúci týždeň.

„Spoločnosť Pro-Hokej a.s.. bola dnes informovaná ako riadiaci orgán Tipsport Ligy klubom HK 36 Skalica, že z dôvodu vážnych interných problémov nenastúpi na svoje zápasy 45. a 46. kola Tipsport Ligy. Z tohto dôvodu na utorok 9. februára zvolá riaditeľ riadiaceho orgánu Tipsport Ligy mimoriadne zasadnutie športovej rady, ktorá ako poradný orgán predstavenstva Pro-Hokeja prerokuje vzniknutú situáciu. V ten istý deň a z toho istého dôvodu mimoriadne zasadne aj predstavenstvo spoločnosti Pro-Hokej a.s.,“ uvádza sa vo vyhlásení, ktoré Pro-Hokej zaslal.

Zmena nastáva v nedeľňajšom televíznom zápase, keď namiesto duelu ŠHK 37 Piešťany – HK 36 Skalica diváci uvidia šláger 46. kola HK Nitra – HC'05 iClinic Banská Bystrica so začiatkom o 17.00 h.

Skaličania sú na pokraji krachu, čo dokumentuje aj súčasný dlžobný stav. Podľa slov primátora mesta Ľudovíta Baráta potrebuje klub na záchranu sumu 350 000 eur, celkovo má záväzky v približnej výške tri milióny eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM