Lucia Lauková Šport Hokej

Elitný útok z Nitry v reprezentácii: Čaká ich Euro Hockey Challenge s Nemeckom

Tréner Craig Ramsay postaví do útoku proti Nemecku aj troch hokejistov Nitry. Pre jedného z nich to bude premiéra.

Ilustračný obrázok k článku Elitný útok z Nitry v reprezentácii: Čaká ich Euro Hockey Challenge s Nemeckom
Zdroj: TASR

Nestáva sa často, že sa do slovenskej reprezentácie dostane kompletná útočná formácia z jedného klubu. Tentokrát sa to podarilo, tréner Craig Ramsay si na dvojzápas Euro Hockey Challenge s Nemeckom vybral elitný útok HK Nitra – Matej Paulovič, Michal Krištof, Tomáš Mikúš.

Najproduktívnejší hráči

Prví dvaja menovaní odohrali spolu celú sezónu a patrili medzi najproduktívnejších hráčov Tipsport Ligy. Svojimi výkonmi si vybojovali aj účasť na zimnej olympiáde v Pjongčangu. Mikúša zabrzdilo zranenie, pre ktoré vynechal vyše 20 zápasov a prišiel aj o šancu na ZOH. V nominácii na záverečnú prípravu pred MS však už nechýba.

„Tešíme sa z toho, že sme tu všetci traja, pretože hráme spolu skoro celú sezónu a bude pre nás výhoda, že sa poznáme a vieme o sebe na ľade. Bude to super. Uvidíme, či spolu nastúpime aj tu. To už je na tréneroch,“ povedal center formácie Krištof.

V play off sa nedarilo

Motivácia predĺžiť si sezónu ani jednému z nich nechýba, prispel k tomu aj nevydarený záver tej klubovej. Nitrania vyhrali základnú časť TL, no v play off skončili v semifinále, keď podľahli Banskej Bystrici 0:4 na zápasy. „Začiatok tejto sezóny bol veľmi zlý, tam sme stratili veľa bodov, nehrali sme dobre. V októbri, novembri sa to už začalo otáčať na našu stranu, vyhrali sme veľa zápasov hlavne vonku a nakoniec sme skončili prví. O to väčšia škoda, že sme vypadli už v semifinále. Taký je život, teraz sme tu a treba sa sústrediť na reprezentáciu,“ pokračoval Krištof.

Premiéra v reprezentácii

Rovnako to vníma aj Mikúš, ktorý si premiérovo oblečie dres reprezentačného A-tímu. „Po klubovej sezóne, ktorá sa nepodarila podľa predstáv a skončili sme už v semifinále, je fajn, že som tu. Som rád za túto príležitosť a uvidíme, ako to dopadne. V seniorskej reprezentácii som ešte nebol, takže som samozrejme vyzvedal od chalanov, čo sa bude diať a ako to bude prebiehať,“ uviedol.

Premiérový štart mu uľahčia práve „parťáci“ spod Zobora. „Nestáva sa často, že by do seniorskej reprezentácie zobrali celú jednu lajnu z nejakého mužstva. O to viac je to pre nás lepšie, že si rozumieme a keby sme hrali spolu v útoku aj v národnom drese, bolo by to fajn. Teším sa na to,“ uviedol Mikúš, ktorý by sa v národnom drese mohol stretnúť s ešte jedným veľmi blízkym človekom. Je ním jeho starší brat Juraj, ktorý v prebiehajúcej sezóne pôsobil v Slovane a dohral ju v Litvínove.

Slovákov čakajú cez víkend ďalšie dva zápasy v rámci Euro Hockey Challenge. Po úvodných výrazných prehrách vo Švédsku chcú v Nemecku obstáť podstatne lepšie. Nebudú to však mať ľahké, stretnú sa totiž so striebornými medailistami zo ZOH v Pjongčangu. „O to väčší zážitok to pre mňa bude, keďže viem, že je to v podstate na pár zmien mužstvo, ktoré získalo na ZOH striebro. O to viac sa budem snažiť,“ povedal T. Mikúš. „Hrajú taký silový hokej, aj na olympiáde sa tým presadili, všetko to boli výsledky o jeden gól. My musíme hrať najmä dobre zozadu, ak nedostaneme góly, tak určite môžeme vyhrať,“ dodal Krištof.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM