Monika Földešiová Iné športy

Ekonóm i UKF skončili, COP zostáva nádej

V sobotu odohrali všetky tri nitrianskej extraligové družstvá play off zápasy, ktorými VK SPU Ekonóm Nitra a UKF Nitra zavŕšili sezónu, zverenkyne Karola Lukáča sa síce bronzovej priečke vzďaľujú, nič však ešte nie je prehraté.

**VK Spišská Nová Ves – UKF Nitra 3:1 (-23, 22, 21, 21) **- prvý zápas 2:3, Spišská Nová Ves obsadila konečné 5. miesto, UKF Nitra obsadila 6. priečku 110 min, rozhodovali: Sluk a Savka, 450 divákov.

Po nevydarenej koncovke prvého setu domáce volejbalistky už následne jednoznačne dominovali v ostatných troch dejstvách. Spišiačky si doslova vychutnali posledný zápas v tejto sezóne a zabezpečili si celkovo konečné piate miesto v extralige, čo je pre nich historický úspech.

COP Nitra – VTC Pezinok 1:3 (-13, –18, 22, –24) 94 minút, rozhodovali: Matys, M. Kováčik, 62 divákov. COP: Lukáčová, Drobňáková, Hudecová, M. Salanciová, Nikmonová, Stümpelová, libero R. Kubaliaková (J. Kubaliaková). Tréner: K. Lukáč. VTC: Kručovská, A. Hnátová, Bognárová, Hrdá, Povrazníková, Behúnová, libero Paveleková (Cagáňová, Wiednerová, Martonová). Tréner: L. Popeláš.

Na začiatku stretnutia zaujala zostava Nitry, v ktorej bolo viacero zmien. Na libere nastúpila Radka Kubaliaková, tradične libero Nikmonová na smeči, Hudecová na bloku a Salanciová na poste univerzálky. Kým sa takto pozmenená zostava spamätala, Pezinok nepustil domáce k ničomu a poľahky vyhral prvý set 25:13. V druhom sete spravil domáci tréner v zostave korekcie a Salanciová sa vrátila na blok. Set však mal podobný priebeh – Pezinok mal navrch a opäť hladko vyhral. V treťom sete viedli hostky 16:12 a zdalo sa, že domáce utŕžia debakel. Potom však tréner hostí nepochopiteľne poslal na ihrisko hráčky z lavičky a naštartoval tak domácu Nitru. Základnú zostavu vrátil späť až za stavu 19:18 pre Nitru, ale v koncovke sa presadili Drobňáková a Hudecová a Nitra si nenechala tretí set vziať. Štvrtý set bol vyrovnaný, ani jedno družstvo neviedlo o viac ako dva body. V závere mala Nitra za stavu 24:22 dva setbaly, ale nevyužila ich, kým Pezinok vďaka takticky zahranej lopte zo strany Behúnovej využil svoj prvý mečbal. Stretnutie napriek tomu, že sa hralo o bronz, nemalo vysokú úroveň, oba tímy robili množstvo chýb. Viac ako samotná hra zaujala výborná hudobná produkcia v hale. ** VK SPU Nitra – ATC Trenčín 3:0 (14, 13, 23)** Prvý zápas 2:3 67 minút, rozhodovali: Kováčik, Tomčáni, 100 divákov

Volejbalisti VK SPU Nitra zvíťazili v sobotu v odvetnom zápase o 7. miesto nad ATC Trenčín 3:0 a keďže v prvom dueli prehrali 2:3 obsadili konečnú 7. pozíciu.

Ľubomír Paška, tréner VK Ekonóm SPU Nitra: „Som veľmi rád, že sme sezónu zavŕšili víťazstvom, umiestnili sme sa na konečnom 7. mieste, čo nie je síce splnenie našich predsezónnych cieľov, ale vzhľadom k tomu, že niektoré mužstvá sa posilnili, úroveň extraligy išla vyššie a postihli nás nejaké zranenia, našich chalanov môžem pochváliť. Ciele i nároky do budúcej sezóny máme oveľa vyššie, závisí to aj od skladby družstva. Veľký pokrok urobili v poslednej sezóne stredový hráči Száraz a Šimko, ktorý sa dostal aj do juniorskej reprezentácie. Spokojnosť na našej strane je aj s mladšími hráčmi ako Ligač (libero), pochváliť musím aj nahrávača Šompľaka, ktorý v ťažkých situáciách musel zvládať viacero zápasov sám, za čo mu patrí veľká vďaka.“

Zdroj: www.svf.sk, TASR, Nitra24

volejbal muzi
48
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM