Monika Földešiová Rôzne

Dve desaťročia zákona a poriadku

Vyznamenaním a ďakovnými listami dnes nitriansky primátor Jozef Dvonč odmenil 15 mestských policajtov. Tí si ocenenia prevzali počas osláv 20. výročia založenia mestskej polície (MsP) v Nitre. Ako zdôraznil Dvonč, mestskí policajti si počas dvoch des

„Opodstatnenosť mestských a obecných polícií sa od schválenia príslušných zákonov plne preukázala. Najlepšie by bolo, keby na každej ulici mali ľudia svojho policajta, ktorého by poznali. Žiaľ, pri počtoch mestských policajtov, ktorých vieme finančne udržať, to nie je možné,“ skonštatoval primátor. Podľa náčelníka MsP v Nitra Pavla Beňa sa mestská polícia postupne stala dôležitou súčasťou života v meste. „Dokazuje to aj neustále rastúci počet volaní na tiesňové číslo 159, zvyšujúce sa nároky obyvateľov mesta na našu činnosť, ale i to, že Nitra sa dnes považuje za jedno z najbezpečnejších miest na Slovensku."

Mestská polícia v Nitre bola oficiálne založená rozhodnutím mestského zastupiteľstva 7. marca 1991. O mesiac neskôr už prví policajti skladali sľub. V roku 1994 sa MsP presťahovala do svojho súčasného sídla na Cintorínskej ulici. V roku 2000 sa v uliciach objavili prvé cyklohliadky a o rok neskôr kamery mestského monitorovacieho systému. MsP má v súčasnosti takmer 80 členov. Tí zabezpečujú činnosť v troch okrskoch, ktoré sa nachádzajú v starom meste a na sídlisku Klokočina a Chrenová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM