Rastislav Búgel Krimi

Dva nočné požiare v jenom týždni: Horela chatka aj zaparkované auto!

Príslušníci MsP v Nitre majú za sebou poriadne rušný týždeň. V nočných hodinách totiž zasahovali pri dvoch požiaroch v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Dva nočné požiare v jenom týždni: Horela chatka aj zaparkované auto!
Foto: Slávka Kellová

Prvý požiar v uplynulom týždni bol na linku mestskej polície nahlásený v strede týždňa. Oznámenie o ohni prevzal príslušník operačného pracoviska krátko po druhej hodine v noci. Pred jedným z panelových domov na Novomeského ulici nahlásil občan horiace auto. „O ozname bol okamžite vyrozumený operátor Krajského riaditeľstva Hasičškého a záchranného zboru v Nitre, ktorý uviedol, že aj on už obdržal uvedený oznam, informáciu odovzdal aj príslušníkovi stálej služby Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Nitre a na miesto poslal výjazd hasičov,“ informuje MsP v Nitre.

Ako asistencia bola na miesto vyslaná aj najbližšia hliadka mestskej polície. „Nakoľko aktívna spolupráca mestskej polície vo veci nebola nevyhnutná, dohliadali aspoň na širšie okolie, aby prípadným „zvedavcom“ obmedzili vstupu do blízkosti haseného požiaru. Miesto opustili až po úplnom uhasení vozidla,“ informuje MsP v Nitre.

Horela chatka v záhradkárskej oblasti

V ďalší deň zaregistroval vodič idúci po Hviezdoslavovej oheň v záhradkárskej oblasti na Borine. Okamžite zavolal na číslo mestskej polície. V tom čase sa už na miesto presúvala hliadka MsP, ktorá tiež uvidela požiar. Spomedzi privolaných zložiek prišli na miesto ako prví. "Z miestnej znalosti vedeli, že ide o opustenú chatku, kde často prespávajú bezdomovci. Snažili sa z bezpečnej vzdialenosti zistiť, či sa v horiacom objekte nenachádzajú nejaké osoby, prípadne, či nepočuť volanie o pomoc,“ informuje MsP v Nitre. Okrem praskania ohňa a drevených trámov však nepočuli iné zvuky.

„Do príchodu hasičov zabezpečovali miesto požiaru. Krátko po hasičoch sa k miestu nešťastia dostavili aj príslušníci Policajného zboru Slovenskej republiky, ktorí si celú záležitosť prevzali na objasnenie,“ informuje MsP. Chatka na Borine úplne podľahla vyčíňaniu ohňa. „Majiteľovi vznikla na majetku značná škoda, spôsobená zatiaľ neznámym páchateľom. Či za vzniknutú situáciu môže majiteľ zanedbávajúci svoju stavbu, bezdomovci alebo len nešťastná náhoda, ukáže čas,“ informuje MsP v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM