Lucia Lauková Správy

Drevársky veľtrh Lignumexpo je za nami: V Nitre sa stretlo 174 vystavovateľov

Medzinárodný drevársky a lesnícky veľtrh má za sebou ďalší ročník. Na nitrianskom výstavisku sa stretlo 174 vystavovateľov.

Ilustračný obrázok k článku Drevársky veľtrh Lignumexpo je za nami: V Nitre sa stretlo 174 vystavovateľov
Zdroj: TASR

Celkovo 174 vystavovateľov a spoluvystavovateľov sa prezentovalo na medzinárodnom drevárskom a lesníckom veľtrhu Lignumexpo – Les, ktorý sa skončil v piatok 30. septembra na nitrianskom výstavisku. Vystavovatelia zo siedmich krajín predstavili na ploche 12 000 štvorcových metrov kompletný sortiment súvisiaci s témou dreva od pestovania lesa, ťažby a približovania dreva až po finalizáciu stavebno-stolárskych výrobkov a nábytku, informoval hovorca výstaviska Martin Lužbeťák. Veľtrh sa koná v dvojročných cykloch.

Dve časti veľtrhu

Časť expozícií 20. medzinárodného veľtrhu Lignumexpo bola orientovaná na prezentáciu výrobcov a dodávateľov strojov, nástrojov, zariadení, výrobkov pre drevársky a nábytkársky priemysel i technológií na spracovanie dreva. Druhú časť veľtrhu tvorila výstava strojov pre nábytkárske a stolárske prevádzky či piliarske a lesné ťažobné mechanizmy. Väčšina exponátov bola počas výstavy v prevádzke, budúci užívatelia tak mohli posúdiť ich technické parametre a konkrétne využitie.

Súčasťou aj výstava Les

Komplexnou prezentáciou lesníckych činností, strojov a materiálov pre lesné hospodárstvo, semenárstva a pestovanie lesa bola 16. medzinárodná lesnícka výstava Les. Jej súčasťou bola prezentácia štátnych a súkromných lesných spoločností i predaj doplnkov pre lesníkov a poľovníkov.

Ocenili progresívne výrobky

Medzinárodná odborná hodnotiteľská komisia ocenila počas veľtrhu progresívne výrobky v súťaži o Ceny veľtrhu a výstav v šiestich kategóriách. Ocenenia získali Lesy SR, š.p., Odštepný závod lesnej techniky Banská Bystrica za Lesnú lanovku Larix Lamako, výrobca Logosol AB, SE za Mini piliarske zariadenie LOGOSOL FARMER, výrobca Michael Weinig AG, Nemecko za Hobľovací automat WEINIG CUBE PLUS, spoločnosť Lamello AG, Švajčiarsko za Montážne systémy spájania dielcov Clamex P-14, Tenso P14, Clamex P10, Clamex-Medius Divario P-18 Bisco, ELBH – Slovakia, s.r.o., Ružomberok za výrobok Suchá striekacia stena OSSS s príslušenstvom a BLUM Julius GmbH, Rakúsko za Mobilnú telefónnu aplikáciu Aventos HF.

Môže vás zaujímať:

VIDEO: Majster Európy ukázal ako sa rúbe drevo, v Nitre predviedol skvelú šou!

Zaujímavý veľtrh v Nitre: Poradí študentom vo výbere školy

Foto: ilustračné

FOTO: Drevársky veľtrh Linguexpo je za nami: V Nitre sa stretlo 174 vystavovateľ
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM