Rastislav Búgel Hokej

Dráma až do konca: Hokejisti rozhodli v predĺžení

Nitra hrala hneď v úvode stretnutia dve presilovky, no bez gólového efektu. Domáci boli v ďalších minútach nebezpečnejší, niekoľkokrát musel Lašák predviesť svoj umenie, no ani hostia nezostali nič dlžní ofenzíve.

Ilustračný obrázok k článku Dráma až do konca: Hokejisti rozhodli v predĺžení
Foto: Rastislav Búgel

V 16. minúte však predviedli Nitrania rýchlu akciu a po spolupráci Mila, Ručkaya a Nováka skóroval posledne menovaný. O 30 sekúnd však bolo vyrovnané, keď puk po strele obrancu Nemčíka prepadol Zimovi za brankovú čiaru – 1:1.

Bez vsieteného gólu

Do druhej tretiny nastúpili domáci opäť ofenzívne naladení, no koncovka im nevychádzala, navyše trenčianska defenzíva pracovala na čele s Lintnerom výborne. Diváci v strednej časti zápasu gól nevideli a tak sa išlo do tretej tretiny s očakávaním víťazného gólu.

Nitra strhla zápas

V 45. minúte vystrelil od modrej čiary Milo a Kováčik doklepol puk do odkrytej časti brány – 2:1. O minútu však Trenčín vyrovnal na 2:2, keď Komínek využil nepozornosť nitrianskych obrancov a premenil nájazd z pravej strany. Nitra si v ďalšom priebehu vypracovala niekoľko výborných príležitostí na strelenie gólu, no Lašák bol vždy na mieste. Dve minúty pred koncom tretej tretiny si sadol na trestnú lavicu skúsený Trenčan Lintner, no napriek tomu sa bitka o víťazný gól preniesla do predĺženia.

Po 61 sekundách sa tešili domáci diváci, keď kanonier Tománek uzavrel stav stretnutia na 3:2 pre Nitru.

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: „Celý zápas sme boli aktívnejší, vytvorili sme si veľa šancí, no premienanie nebolo úspešné. V predĺžení sa šťastie priklonilo na našu stranu, ale bod sme stratili lebo sme mali veľa streleckých príležitostí. Taký je hokej, snáď sa to zlepší a začneme body nosiť aj z vonku.“

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: „Vedeli sme, do čoho ideme, Nitra je skúsené mužstvo, dobre sme sa na nich pripravili. Musím pochváliť mojich chlapcov a je mi ľúto, že sme prehrali takýmto spósobom. Bod z Nitry nie je zlý, ale mohli sme mať dva. Lašák podal dobrý výkon a bol základom výkonu celého mužststva.“

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra -
25
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM