Rastislav Búgel Iné športy

Dráma až do samého záveru: Nitrianski Rytieri porazili Kladno a získali Česko-slovenský Superpohár!

Nitrianski hokejbalisti uspeli na domácej pôde. V napínavom zápase porazili tím z Kladna a vyhrali Česko-slovenský Superpohár!.

Ilustračný obrázok k článku Dráma až do samého záveru: Nitrianski Rytieri porazili Kladno a získali Česko-slovenský Superpohár!
Foto: Rastislav Búgel

V tohtoročnom vydaní Česko-slovenského pohára v hokejbale sa prestížna trofej presunula pod Zobor. Pobili sa o ňu domáci Nitrianski Rytieri. Súperom im boli hráči HBC ALPIQ Kladno. Ani jeden tím si nechcel nechať prestížnu trofej ujsť a tak to na ihrisku vrelo už od úvodných minút.

Oba celky hrali rýchly hokejbal, no do šancí sa príliš nehrnuli. Diváci tak gól v úvodnej tretine nevideli. To sa zmenilo hneď v úvode druhého dejstva. Roman Bujdák využil ponúknutú presilovú hru a posielal Nitru do vedenia (1:0).

Poriadnu gólovú nádielku tak napokon priniesla až posledná tretina. Už od úvodu hráči Kladna ukazovali, že kožu zadarmo nedajú. Presvedčili sa o tom aj diváci, ktorí boli svedkami rýchlych dvoch gólov v nitrianskej sieti. Hostia sa tak dostali do vedenia a na ihrisku to začalo iskriť. O necelé tri minúty však bolo vyrovnané. Titka strelil vyrovnávajúci gól počas presilovej hry (2:2). Roman Bujdák o minút neskôr vyskúšal strelu z veľkej vzdialenosti a bol úspešný (3:2). V závere hostia ešte odvolali brankára, no zmena stavu nenastala.

HBK Nitrianskí Rytieri Nitra – HBC ALPIQ Kladno 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)

Góly:18. Bujdák (Bacovský, Beniač), 39. Titka (Daniška, Bacovský), 39. Bujdák (Chovan) – 31. Hnízdil (Dedič, Soukup), 36. Dedič (Pražák)

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: Nitrianski Rytieri víťazom Česko-slovenského Superpohára!
24
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM